...
TRENUTNO22:00 - 00:00Floating Sounds

Lifestyle / Tehnologija

Gmail ima novu opciju za nalaženje linkova i informacija zakopanih u mejlovima

03.10.2024.

Gmail je uveo nove "kartice sažetaka" koje automatski pronalaze korisne linkove i informacije koje se nalaze u vašim emailovima. Namera ove usluge je da olakša korisnicima praćenje događaja, rezervacija, dostava i drugih važnih podataka, bez potrebe za otvaranjem pojedinačnih emailova.

.

foto: Google.com

Kako navode u Guglu, nove kartice izdvajaju ključne podatke iz poruka, poput informacija o narudžbinama, događajima, putovanjima i računima, bez potrebe za ručnim pretraživanjem.

One će se pojavljivati na vrhu pojedinačnih emailova, u rezultatima pretrage, čak i na vrhu inboksa, olakšavajući pronalaženje važnih informacija, poput predstojećih letova ili dolazaka paketa.

Na primer, ako tražite "Delta" da biste našli let, kartica će odmah prikazati predstojeći put, umesto da pretražujete mnoštvo emailova sa potvrdom. Takođe, ako imate paket koji stiže za dva dana ili se putovanje približava, relevantne kartice će se prikazati čim otvorite Gmail.

Viša direktorka proizvodnje u Gmailu Marija Fernandez Guahardo rekla je da kartice neće zauzeti ceo inboks i da će biti lako ukloniti ih, što bi trebalo da ih učini prihvatljivijim za korisnike.

Trenutno su dostupne na iOS i Android platformama, za kupovine, a uskoro će podržavati i druge kategorije, najavljuju iz Gugla.

izvor: theverge.com

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Google nas priprema za budućnost bez lozinki

Google ide korak dalje u tome da korisnike "nagovori" na napuštanje lozinke kao glavnog načina autentifikacije. Na svim njihovim uslugama…

.

Gmail testira end-to-end enkripciju

Guglov mejl klijent Gmail, koji ima gotovo dve milijarde korisnika, dobija podršku za punu end-to-end enkripciju, implementiranu na strani klijenta.…

.

Novi dizajn Gmaila

Još je u julu najavljeno da stiže novi Gmail, a u pitanju su promene koje se najviše tiču izgleda. U to…

.

Gmail prati vaše pošiljke i pakete

Gmail je nedavno dobio još jednu funkciju. Sada može da prati pošiljke i pakete, da korisnike izveštava o tome gde se nalaze, kao…

.

Gmail ažuriranje za iPhone koje ubrzava slanje mejla

Google je objavio ažuriranje za Gmail na iOS-u, a korisnici iPhona su tako dobili novu, sjajnu funkciju.

.

Kolačići ipak ostaju u Google Chrome-u

Google je krajem jula najavio da neće ukinuti kolačiće treće strane u Chrome-u, već će umesto toga uvesti novo iskustvo…

  • 16:50 Tehnologija
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 22:00 Floating Sounds

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo