...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

GETTR je nova mreža za prognanike

06.01.2022.

Prognani sa Twittera se okupljaju na novoj platformi pod nazivom GETTR (Get Together). Džo Rogan je najnovija javna ličnost koja se pridružila toj alternativnoj društvenoj mreži.

.

GETTR je društvena mreža, koju je 4. jula 2021. godine kreirao Džejson Miler - bivši savetnik Donalda Trampa. Nova društvena mreža se promoviše kao "tržište za ideje", a mnogi je smatraju alternativom za Twitter.

GETTR je svojevrsno okupljalište onih koji su zabranjeni na Twitteru, a naziv je portmanto reči "getting together" ili "get together".

"Ljudi su isključeni sa platformi i shvatili su da su tehnološki giganti odlučili da se udruže sa ljudima iz više levog centra, koji žele da ućutkaju druge ljude", istakao je Miler po osnivanju platforme.

GETTR ima interfejs i funkcije koje su slične onima na Twitteru, a korisnici mogu da napišu objavu sa do 777 karaktera, kao i da ubace fotografiju ili video koji može da se deli ili linkuje.

Na samom GETTR sajtu stoji da je u pitanju "potpuno nova društvena platforma, zasnovana na principima slobodnog govora, nezavisnog mišljenja i odbacivanju političkog cenzurisanja i kulture otkazivanja (cancel culture)".

Platforma, prema navodima iz novembra, ima gotovo tri miliona korisnika i 400 hiljada dnevno aktivnih ljudi. Sada se navodi da je Rogan podstakao svojih 7,8 miliona sledbenika na Twitteru da mu se pridruže u prelasku na GETTR.

U prodavnicama aplikacija, GETTR je okarakterisan oznakom "M" za sadržaj koji je preporučen onima koji imaju više od 17 godina.

Izvor: B92

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Mastodon, još jedna alternativa Twitteru

Decentralizovana društvena mreža Mastodon u poslednje vreme uživa u ogromnoj popularnosti. Prema najnovijoj blog objavi Judžina Rečka, osnivača i glavnog developera…

.

Hive - alternativa za Twitter

Od trenutka kada je Ilon Mask preuzeo Twitter, mnogi korisnici ove mreže počeli su da se sele na druge slične…

.

Zakazivanje objava na instagramu

Kreatori sadržaja više neće morati da se oslanjaju na eksterne alatke kako bi zakazivali svoje objave na Instagramu. Instagram trenutno…

.

Community Chats na Facebooku

Kompanija Meta najavila je da će društvena mreža Facebook dobiti Community Chats, novu opciju pomoću koje će korisnici lakše mogu…

.

Da li je realnost ono što nam nedostaje?

Svaka društvena mreža nam posle nekog vremena dosadi - tako je bilo i s Fejsbukom ili Instagramom. Korisnici stalno žele…

.

YouTube uvodi novi alat za kreiranje Shorts formata

YouTube je predstavio novu alatku koja kreatorima olakšava pretvaranje običnih video zapisa u Shorts. 

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Zašto je tebi januar najduži mesec ?

Oradio logo