...
TRENUTNO14:00 - 15:00RetroTips

Lifestyle / Tehnologija

Meta pravi svoj Twitter

16.03.2023.

Kompanija Meta planira novu aplikaciju zasnovanu isključivo na tekstu. Twitter je imao najveću političku moć kada su u pitanju društvene mreže. Dok se Facebook i Instagram prvenstveno koriste za ekonomske svrhe, Twitter je imao tron političke moći i uticao na kreiranje političkih odluka. Uloga Twittera u međunarodnim političkim tokovima, kao i na nacionalnim planovima, značajno je oslabljena od momenta kada Elon Musk postaje vlasnik ove kompanije.

.

Meta nije odustala od svoje zamisli i tendencija koje je pokazivala još prošle godine. Meta, novo ime koje sve češće koristimo, nije samo novo ime Facebooka, već najava nove organizacije više platformi i više različitih nivoa upotrebe tehnologije. Jedan od odeljka Mete je i nova aplikacija koja ima samo tekstualni sadržaj.

"Verujemo da postoji prilika za poseban prostor gde kreatori i javne ličnosti mogu da dele pravoremene novosti o svojim interesovanjima", izjavio je portparol Mete. Jasno je da ova izjava nije povezana sa realnim stanjem u Internet svetu, već sa zamislima Mete i pokušajima da se dobije prostor političkog uticaja.

Nova aplikacija Mete je zamišljena prema pravilima Twittera. Njeno kodno ime je P92 i moguće je registrovati se preko postojećih Instagram profila.

Poverenje u Metu je značajno smanjeno, a mreža ima sve veći problem sa novim registracijama. Mlađe generacije Facebook posmatraju kao prevaziđenu stvar. Metaverzum sa druge strane nije još uvek zanimljiv i nema jasno definisanu strukturu korisnika. Sa druge strane, potreba za zamahom Twittera se oseća i kod korisnikai kod politički organa odlučivanja. Tako da se može očekivati da će ova aplikacija postati značajna.

Izvor: PC Press


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Kraj besplatnog Facebooka i Instagrama u EU?

Nova strategija kompanije Meta, kao odgovor na stroge regulative o privatnosti Evropske unije, mogla bi da bude mesečna pretplata za…

.

Velike tehnološke kompanije sve više troše na lobiranje u Briselu

Digitalna industrija troši više od 113 miliona evra godišnje na lobiranje u Briselu, pri čemu su rastu te sume u…

.

Pametne naočare

Sledeći Metin par pametnih naočara napravljenih u partnerstvu sa vlasnikom Ray-Ban Luxottica mogao bi uskoro da bude pušten u prodaju. 

.

Napukli komad metala se sam popravio, svi u čudu

Naučnici su nedavno prvi put snimili "čudesan proces samoizlečenja" u metalima.

.

Epica: Ne pravimo muziku da bi bili mejnstrim

Jedan od hedlajnera ovogodišnjeg EXIT-a bio je i holandski simfo-metal sastav Epica. Ovaj bend iza sebe ima čak osam studijskih…

.

Izvršni direktor Mete: Veštačka inteligencija je prilično glupa

Izvršni direktor kompanije Meta Nik Kleg izjavio je da su sadašnji modeli veštačke inteligencije (AI) "prilično glupi", umanjujući potencijalne rizike od njihove upotrebe.

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo