...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Epl postaje konkurencija BMW-u

16.03.2021.

U poslednje dve decenije, kompanija Apple "pokorila" je nekoliko velikih tržišta, od muzičkog, do, naravno, tržišta mobilnih telefona i ostalih pametnih uređaja. Upravo zato, svi planovi "jabuke" se veoma pomno prate u svetu tehnologije.

.

Kako tvrde pojedini "insajderi" u kompaniji, Apple bi u budućnosti trebalo da se fokusira na dva nova tržišta - svet AR/VR tehnologije, ali i tržište automobila. Prema nezvaničnim informacijama, Apple je do sada pregovarao sa kompanijama kao što su Hyundai, Kia i Nissan, ali nema nikakvog čvrstog dogovora.

U narednih nekoliko godina bi trebalo da znamo više o navodnim planovima kompanije Apple da stupi na automobilsko tržište, ali to ne znači da konkurencija koja tamo već postoji nije svesna glasina koje kruže, prenosi Business Insider.

Tako je finansijski direktor BMW-a, Nikolas Piter, odgovorio na pitanje novinara šta misli o novim poduhvatima koje Apple sprema.

"Spavam prilično mirno. Konkurencija je odlična stvar, jer motiviše i druge kompanije, ali mi smo u odličnoj situaciji i želimo da ostanemo na vodećem mestu u industriji", izjavio je Piter.

Naravno da postoji velika razlika između tehnološke i automobilske industrije, ali trebalo bi da imamo na umu način na koji Apple pristupa svemu za šta se "uhvati". Do sada im je retko koji poduhvat propao, a s obzirom na to da ne žure sa ovim, čini se kao da žele da mu pristupe veoma studiozno.

Izvor:www.srbijadanas.com

Možda te još zanima:

.

Talentovanu decu treba animirati da se bave muzikom, posebno devojčice

Maja Cvetković, osnivačica, pevačica i spriritus movens benda E-play, prepoznatljivo je lice domaće alternativne rok scene, na kojoj je više…

.

Češka energetska revolucija – grejanje na nuklearni otpad

Uglju je odzvonilo, a gas je skup. Zato je ideja iz Češke upravo revolucionarna – za centralno grejanje koristilo bi…

.

LG potvrdio da izlazi sa tržišta mobilnih telefona

Kako se gubici i dalje povećavaju, a milijarde dolara naizgled rasipaju na neobične telefone, elektronski gigant je zvanično podigao belu…

.

Tviter kažnjen sa 450 hiljada evra

Zbog propusta u poslovanju, čime su neke privatne objave postale javnog karaktera, iz Regulatornog tela za zaštitu podataka u Irskoj…

.

Delča ipak nije bio u pravu

Možda ipak nismo sami? Mlečni put ima 300 miliona nastanjivih planeta.

.

Kako ponoviti nuklearnu fuziju?

Naučnici su potvrdili da su prošle godine, prvi put u istoriji, postigli reakciju nuklearne fuzije koja se samoobnavlja, čime su…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo