...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Agrosens u trci za najbolju svetsku platformu za e-poljoprivredu

24.03.2021.

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) nominovala je digitalnu platformu Agrosens za nagradu Svetskog samita za informaciono društvo (WSIS Prizes 2021), kao jednu od najboljih aplikacija za e-poljoprivredu.

.

Agrosens je jednostavan digitalni alat koji poljoprivrednicima omogućava da prate stanje useva i planiraju aktivnosti pomoću mobilnih telefona ili računara na osnovu podataka prikupljenih sa satelita, dronova, različitih senzora i meteoroloških stanica.

Kako se zbog pandemije virusa kovid 19 sve više aktivnosti obavlja na daljinu, platforma Agrosens posebno je dobila na značaju i stalno se unapređuje da bi na najbolji način odgovorila na potrebe korisnika.

Iz Instituta poručuju da ova nominacija dokazuje da je Biosens na pravom putu kada je reč o digitalnoj transformaciji poljoprivrede i pozivaju sve da im se na tom putu pridruže.

U toku je faza glasanja koja traje do 31. marta. Svi oni koji žele da pruže podršku i glasaju za Agrosens, postupak je sledeći:

1. Posetite stranicu i registrujte se  

2. Kada stigne mejl za konfirmaciju, kliknite na "Confirmation" 

3. Ulogujte se na platformu

4. Kliknite na "Voting Form" i izaberite e-agriculture iz padajućeg menija

5. Nađite Agrosense i kliknite "Vote" 

Misija Instituta Biosens je da podrži digitalnu transformaciju poljoprivrede, podigne svest o njenim benefitima, kao i da sveobuhvatna znanja o tome učini dostupnim široj zajednici.

Digitalna platforma Agrosens je besplatna i ima više od 15.000 korisnika, a sve informacije dostupne su na sajtu agrosens.rs. 

Izvor:www.rts.rs

Možda te još zanima:

.

Gitarista u svetu nauke i poljoprivrede

Oskar Marko je mladi novosadski naučnik, inženjer i istraživač koji je u svom radu spojio dve, za našu zemlju veoma…

.

Novosadski naučnici najbolji inovatori u poljoprivredi

Tim mladih naučnika iz Novog Sada, odnosno sa Biosense instituta, osvojio je nedavno u Sjedinjenim Američkim Državama prvu nagradu na…

.

Planinarstvo i boravak u prirodi kao novi školski predmet?

Ljubitelje prirode nije bilo teško ubediti da tokom pandemije šetaju po šumama i parkovima umesto po tržnim centrima. Planinarenje je…

.

Smršao 60 kilograma i sprema se za Beogradski maraton

Naš sugrađanin Milan Kaćanski potpuno novim načinom života i ishrane za nekoliko meseci uspeo je da skine čak 60 kilograma.…

.

Spajdermen propo

Novi BionicWheelBot je robot inspirisan paukovima iz stvarnog života, pa se ponaša i kreće kao njegovi rođaci iz prirode.

.

Gde si, tebra, Srbine

Otkrivena nova vrsta ptice u Srbiji: dugorepi svračak koji zime provodi u Africi.  Snimljen je na području opština Bujanovac i…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Koji je najbolji način da se zaustavi širenje koronavirusa?

Oradio logo