...
ORADIO UŽIVO

Lifestyle / Sport

World Cup Fantasy - da se još malo nervirate...

19.11.2022.

Fantasy fudbal je postao sve popularniji u poslednje vreme, naročito kod ljubitelja Premijer lige. FIFA nam je za predstojeći Mondijal spremila i zvanični World Cup 2022 Fantasy koji će praćenje utakmica učiniti još zanimljivijim.

.

Ukoliko ste nekada igrali Fantasy, sve će vam biti jasno iz prve. Platforma i pravila su ista kao i u sličnim igrama - potrebno je da se registrujete, odaberete ekipu i zabava može da počne. Morate da smislite i neko ime za ekipu, ali to možete uraditi i na samom kraju.

Pri formiranju ekipe na raspolaganju imate budžet od 100 miliona dolara, koji treba da potrošte na 15 igrača. Najskuplji igrači su Mbape, Kejn i De Brujne koji koštaju oko 11 miliona dolara, što nije mala investicija, s obzirom na budžet. Među 20 najskupljih se nalazi i naš Dušan Vlahović, čija je vrednost 8,5 miliona.

Kako će tokom takmičenja neke reprezenatcije ispadati, bitno je da imate igrače iz što više različitih selekcija. U grupnoj fazi takmičenja, na primer, možete imati samo tri igrača iz jedne reprezentacije u timu i taj broj raste sve do finala, kada možete imati čak osam igrača jedne selekcije. Kada osmislite startnu postaovu, odlučujete u kojoj će formaciji, od nekoliko ponuđenih, igrati.

Kao i u Premijer ligi i ovde važi pravilo da kapiten ima duplirane bodove. Ukoliko on "podbaci", jednom možete promeiti kapitena, što je pravilo koje se već primenjuje u UEFA Champions League Fantasy igri. Pre svakog kola možete napraviti četriri izmene, a tu su različiti busteri kao "wildcard" za neograničen broj izmena ili "12th Man" koji vam omogućava da selektujete još jednog igrača. "Power Captain" je novi buster, koji će igrači sigurno voleti, jer će automatski duplirati bodove najefikasnijeg igrača.

Bodovanje je slično kao i Premijer ligi, uz sitne razlike koje ne treba da vas zamaraju. Prvenstvo u nedelju u 17 časova otvaraju Katar i Ekvador, a naša repreznatcija svoju ekspediciju počinje u četvrtak duelom protiv Brazila. Ako vam to nije dovoljno uzbuđenja, tu je i Fantasy, da se još malo nervirate!

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Sportski podkasti u Srbiji - prostor bez ograničenja

Sport se kod nas voli i prati veoma srčano, pa je nekako logično da se sa istim takvim žarom i…

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

"Loženje" prestalo, ali se u reprezentaciju i dalje veruje

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će 2024. godine biti održano u Nemačkoj. Izabranici selektora Dragana…

.

Uspeh dođe kada iskreno radiš ono što voliš

Da bi srpski fudbal mogao da se nada još boljim igrama reprezentacije i većim uspesima od onih koji su do…

.

Američki fudbal ima budućnost i kod nas

Iza nas je još jedno finale NFL-a, popularni Super Bowl. Igrači Kanzas Siti Čifsa pobedili su Filadelfija Iglse rezultatom 38:35…

.

Upozorenja policije zbog ilegalnog striminga fudbala

Policija bi tokom naredne nedelje trebalo da poseti hiljadu domova kako bi upozorila navijače da bi mogli da se suoče…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo