Lifestyle / Kuhinja
Višnjin kolač od pečenih jabuka
Najjednostavniji, a zaista odličan kolač!
Sastojci*:
Jabuke (3 jabuke za 4 osobe)
Mleveni ili seckani badem
Cimet
Rendani đumbir
Med
Sladoled od vanile
*Količine su proizvoljne
Priprema:
Jabuke oljuštiti, iseći na krupne komade i postaviti ih u vatrostalnu posudu. Dodati mleveni ili seckani badem, malo cimeta, malo svežeg rendanog đumbira i kašiku meda, pa sve to izmešati. Tako peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta, dok ne porumeni.
Servirati sa kuglom sladoleda od vanile.
Tako ćete dobiti sjajan dezert, sa kombinacijom hladnog sladoleda koji se topi čim dođe u dodir sa jabukama. To je lagana i zdrava poslastica, a ukoliko ste pokvarili stomak prethodnih dana (zbog alkohola ili prejedanja), ovo će vam zaista prijati.
J. Ž.