Lifestyle / Kuhinja
Šta ćemo jesti: Zeleno žuti omlet
Jaja, spanać i sir. Toliko jednostavno, a kada se pomeša dobijete kombinaciju zbog koje vam nije jasno zašto to ne jedete svako jutro.

Foto: Coolinarika
Potrebno:
Četiri jaja
40 grama gorgonzola sira
150 grama spanaća
So i biber po ukusu
20 grama maslaca
Priprema:
Spanać očistite, operete, pa ga potopite na dva minuta u slanu vodu koja vri, samo da ga malo izblanširate. Ocedite ga i sitno naseckate. Jaja umutite, dodajte začine (po volji i ukusu), spanać i gorgonzolu naseckanu na kockice, pa od pripremljene smese na zagrejanom maslacu ispecite omlet. Vrlo brz i neodoljiv recept idealan za doručak.
Fun fact: Zbog velikog prisustva obilja minerala i vitamina, spanać zovu "kraljem povrća". Biografija spanaća kaže da su, osim Popaja, ovu biljku vrlo poštovali i drevni narodi.