...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura / Strip

Počeo Strip vikend u Fabrici

10.09.2021.

Berzom stripova, ploča i knjiga započeo je 15. Strip vikend u Fabrici u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

.

Na početku ove manifestacije okupljeni su odali počast strip majstorima koji su nas napustili od poslednjeg festivala do danas: Goranu Đukiću Gorskom, Žiki Bogdanoviću, Alemu Ćurinu...

Nova i stara izdanja predstavili su izdavači iz strip kuća "Besna kobila", "Komiko", a svečano otvaranje festivala i izložba Darka Macana upriličeno je u večernjim satima.

Strip vikend nastavlja se u subotu od 11 časova. Publici će se predstaviti stripadžije iz Sombora, HAS iz Osijeka, te System Comics.

stripvikend3 jpg

U popodnevnim časovima sledi predstavljanje časopisa "Stripolis", Zrenjanin, a učestvuju Branko Đukić i Vladimir Đurić. Zoran Stefanović i Žika Tamburić predstavljaju monografiju "Đorđe Lobačev" – Zdravka Zupana

Srboljub Nikić održaće strip radionicu crtanja, a izložba "Svet u oblacima": Francuska - Srbija: veze kroz strip, biće otvorena od 19 sati. U razgovoru o izložbi učestvuju autori Jana Adamović i Zograf.

Od 20 časova čeka nas razgovor o stripovima, a učestvovaće Marko Šunjić (Fibra), Darko Macan i Igor Kordej. Posle rasprave sleduje muzički program u kojem učestvuju Bane Kerac i Best Moon Rising.

P.K.

Možda te još zanima:

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo