...
TRENUTNO15:00 - 16:00Vaš DJ sat

Kultura

Star Slinger: Dva nova EP-a ove godine

17.07.2015.

Naša ekipa na Sea Dance festivalu upoznala je i imala prilike da razgovara sa velikim imenom elektronske muzike Star Slingerom, sa kojim smo porazgovarali o tome šta trenutno radi i producira. Ovaj muzičar dolazi iz Britanije, ali je trenutno najviše u Sloveniji, gde se oženio i ima dete, pa je, kako kaže stalno na putu od Londona do Ljubljane. Star Slinger je nastupio druge večeri festival na Dance Paradise bini.

.

U razgovoru sa našom novinarkom Leom Kotlicom, Star Slinger je najavio da će ove godine izdati čak dva EP-ja. "Bila je to malo duža pauza i posle dve godine pripremam novi material. Veoma sam srećan što mogu da kažem da će krajem avgusta izaći moj novi EP za Skrillex-ov label. Onda negde oko Božića i Nove godine možete očekivati i drugi", rekao je Star Slinger za O radio.

On je najavio da će na njima raditi sa velikim imenima, ali još uvek nije hteo da otkije ko su oni. "Radim sa mnogo ljudi, a tu će biti i nekoliko većih imena koje još uvek ne želim da pominjem. Još uvek želim da to držim u tajnosti i da to posle bude iznenađenje. Veoma sam uzbuđen zbog svega", rekao je on.

Ipak je podelio sa nama da će u novim pesmama sarađivati sa James Vincent Romanom, te da mu se mnogo dopada njegov rad.

Star Slinger je pomenuo i Exit kao festival na kojem bi veoma voleo da nastupa. "Nikad nisam nastupao u Crnoj Gori, bio sam u Ljubljani u Sloveniji i u Hrvatskoj, ali ne blizu ovih predela. Takođe nikada nisam nastupao na Exitu, tako da mi je nastup na Sea Dance-u kao neki teaser ukoliko budem dolazio i u Novi Sad”, dodao je on.

U svakom slučaju, ovaj momak je jedan od ozbiljnijih producenata, od koga se može mnogo toga naučiti zbog njegove neverovatne posvećenosti poslu koji radi, pa smo ga zamolili da sa nama podeli nekolio saveta, koji se, ako bolje poslušamo, ne odnose samo na muzičare.

"Najbolje je kad uopšte nemaš plan B, već si rešen da uspeš. To može za nekoga zvučati zastrašujuće, ali ono što hoću da kažem i što sam već čuo negde, je da ako u nešto što voliš da radiš uložiš 10 hiljada sati, onda ćeš sigurno postati ekspert. Ja još uvek možda nisam ekspert, još uvek nisam uradio svojih 10 hiljada sati, ali verujem da ako posvetiš sve svoje vreme, pa čak i slobodno vreme, jednog dana ćeš sigurno uspeti”, poručio je Star Slinger.

Njegov nastup ispratilo je više hiljada ljudi na žurci na plaži.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Kina osvaja "svemir" sa 26.000 internet satelita

Kina želi da stvori mrežu od 26.000 internet satelita u niskoj orbiti Zemlje.

.

Startap vikend u Subotici

Startap vikend u Subotici biće održan 21. i 22. oktobra u prostorijama InspiraHub-a. Ovo je šansa da otkrijete svoju inovativnu…

.

Raising Starts poziv za startape

Startapi u Srbiji mogu da konkurišu za novi krug podrške kroz Raising Starts program koji timovima i kompanijama u najranijim…

.

No Borders Orchestra: Više od klasične muzike

U novosadskoj Sinagogi će 17. septembra nastupiti No Borders Orchestra, ansambl koji čine profesionalni muzičari iz svih delova bivše Jugoslavije. Nakon uspešnih…

.

Pakao droge može da se pobedi

Borba protiv zavisnosti od droge je duga i teška, ali je moguća. O tome svedoče mnogi koji su je pobedili.…

.

Kuda pobeći od gužvi na novosadskim bazenima?

Konačno nam je stiglo leto, sa njim i velike vrućine. Ukoliko ste i posle EXIT-a ostali u Novom Sadu, šanse…

  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo