...
TRENUTNO15:20 - 15:40Tehnologija

Kultura

Počinje nedelja primenjene umetnosti

01.10.2020.

Dizajn paviljon kojim započinje poslednja nedelja Kaleidoskopa kulture - nedelja primenjene umetnosti, biće održan od 2. do 9. oktobra u Novom Sadu i okuplja neka od najznačajnijih evropskih i domaćih imena iz domena dizajna, ali i mlade autore iz sfere primenjene umetnosti. 

.

Kako su najavili organizatori, više od 70 autora i autorskih kolektiva iz 26 zemalja, među kojima su Italija, Francuska, Poljska, Grčka, Velika Britanija, Austrija, Švajcarska, Portugal, Češka, Norveška, Hrvatska, Island, Holandija, Kipar, Turska, Srbija, predstaviće svoje radove u Novom Sadu.

Pored ostalih sadržaja, Nedelju primenjene umetnosti, obeležiće i mural umetnika Jovana Ćurčića na zgradi Novosadskog pozorišta. Mural je prilagođen zgradi pozorišta, a na slici je ilustrovana devojka koja stavlja masku lisice. 

Sve programe u okviru Nedelje primenjene umetnosti možete pronaći na zvaničnom sajtu. Organizatori podsećaju da su posetioci svih programa u obavezi da nose zaštitne maske. Kontroliše se maksimalan broj posetilaca na događajima, što je trenutno 500 ljudi i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Možda te još zanima:

.

Masters of the University!

   Mnogi ne znaju da, ne u okviru fakulteta, nego na Univerzitetu postoje interdisciplinarne master studije. Na Sajmu obrazovanja "Putokazi",…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. avgusta

Ovu nedelju obeležavaju svirke i radionice povodom Dana mladih 12. avgusta, ali i veliki broj drugih zanimljivih događaja i programa.

.

SKOBI: Umetnost prirode

Da li ste čuli za SKOBI? Ako niste, nije čudno, mada ćete verovatno čuti, jer u tom materijalu možda leži…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. avgusta

Početak avgusta ne donosi nam mnogo događaja, ali i pored toga tu su zanimljive izložbe, projekcije filmova i panel diskusije.

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. jula

Kraj jula i lepo vreme donose nam dosta zanimljivih događaja na otvorenom i filmskih projekcija.   

.

ReKapitulacija: Tri decenije umetničke gerile

Poznata umetnička grupa Led art, odnosno umetnici koji su nastavili njen rad u Art klinici i Šok zadruzi, proslavljaju tri…

  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:10 Pesma dana
  • 15:20 Tehnologija
  • 15:40 O tome se priča
  • 15:50 Leto na O radiju

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo