...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura

Novogodišnji vodič

29.12.2023.

Zvanični doček u Novom Sadu organizuje se u Pograđu Petrovaradinske tvrđave gde vas očekuju tri bine i čak osam koncerata. Osim muzičkog dela, tu je i "Tesla - svetlosna galerija" koja će kroz audio-vizuelne umetničke instalacije doneti drugačiji ambijent Petrovaradinske tvrđave i Podgrađa. Pored zvaničnog, doček se u vidu svirki i žurki organizuje i na raznim drugim mestima po gradu.

.

Muzički program u Podgrađu počinje simbolično od 20.23 kada je na bini kod Beogradske kapije zakazan nastup tribute benda ABBA RING. Oni će izvesti neke od najpoznatijih pesama švedskog sastava, kao što su "Waterloo", "Dancing Queen", "Mamma Mia" i druge. Štrosmajerova ulica rezervisana je za DJ-eve, a od 21.30 "vrteće" jedan od najsitaknutijih producenata i DJ-eva u regionu Dejan Milićević i vodeće ime pariske DJ scene Franck Roger.

Što se tiče Beogradske kapije, tu će biti najviše koncerata. Nakon ABBA RING-a, od 22 časa, binu će zauzeti sve popularniji i priznatiji pančevački indi rok sastav Buč Kesidi. Sat vremena kasnije sledi koncert još jednog pančevačkog sastava. U pitanju je elektro-rok senzacija Ljubičice, kojima će se tokom koncerta na nekoliko pesama pridružiti i Pop hor radio. U novu 2024. godinu uvešće vas Kiril Džajkovski koji važi za jednog od najcenjenijih elektronskih umetnika iz regiona istočne Evrope. Njegov nastup kod Beogradske kapije zakazan je za 23.45.

Na Trgu prote Mihaldžića nastupiće regionalno popularan muzički sastav Elemental od 22 časa, a nakon njih, od 23.30 na binu dolazi kultni domaći rok bend Partibrejkers. Ulaz na sve koncerte u Podgrađu je besplatan.


Pored zvaničnog dočeka, i na drugim lokacijama u Novom Sadu očekuju vas interesantni koncerti. Ukoliko volite rok muziku, u SNP-u se održava Novogodišnji rock show. Čak 50 izvođača na pozornici izvešće muziku Robbija Williamsa, Tine Turner, Princea, bendova poput Led Zeppelin, Queen, Deep Purple, The Doors, AC/DC, Pink Floyd, Toto, The Rolling Stones, The Beatles i drugih svetskih imena. Karte su 2.500 dinara za balkon, a 3.000 za parter. Početak je u 20 časova.

Ukoliko ste više za elektronski zvuk, tu su Novosadski sajam i klub Tunnel. Na Novosadskom sajmu, u okviru Green love festivala, nastupaju Vladimir Aćić, Katalina, Synsane, Acor, Endzi, Kluzo, Lebronxu, Balša i Dažbog. Karte su 1.200 dinara, a početak je u 22 časa. Što se tiče Tunnela, tamo "vrte" DJ Brka i Runy. Ukoliko ste nekada posetili klub, sigurno znate šta vas očekuje, jer njih dvojica neretko tamo nastupaju. Karte za taj događaj su 1.500 dinara, a na ulazu će biti 2.000. Početak je u 23 časa.

novagodina2

Za ljubitelje rep i trep zvuka pravi događaj je u Domu kulture. Žurke BigDrip i WooBack se udružuju kako bi organizovali pravi doček za sve fanove hip-hop zvuka. U centru Novog Sada vas kao i svake godine očekuju žurke tokom celog dana, a mi smo izdvojili one koje se održavaju u Gerili, London pubu i Lazinom teletu.

U Gerili je za dnevnu žurku zadužen DJ Smuk, dok vas u 2024. uvodi DJ Beathoven. Dnevna žurka kreće već od 12 časova, a ulaz je besplatan. Što se tiče dočeka, on kreće od 21 čas, a upad je 1.200 dinara. U Lazinom teletu tokom dana "vrte" DJ Vanjanja i DJ Joe. DJ Joe će biti tu i za doček kada će se za pultom pridružiti DJ Sarchyju. Dnevna žurka, kao i u Gerili, kreće od 12 časova, a upad je besplatan. Doček kreće od 20 časova i ulaz se plaća 1.200 dinara. Ukoliko ste više za živu svirku, u London pubu vas očekuje koncert benda Tragovi prošlosti, koji je zakazan za 21 čas. Tokom dana, u Laziom teletu vas očekuje DJ Rey koji će vas zagrejati plesnim numerama. Ulaz na dnevnu žurku se ne plaća, dok su karte za Tragove prošlosti 2.000 dinara.

novagodina

Ako, ipak, želite nešto opušteniju i mirniju varijantu uz logorsku vatru i kuvano vino, tu je Gorski smeško. Okupljanje je zakazano za 12 časova, a sat vremena kasnije nastupa Soul o' Clock. Od 16 časova svira Đorđe Obradović, a doček uz logorsku vatru i nastavak druženja vas očekuju od 19 časova do 1 iza ponoći. Ulaz za ceo dan iznosi 2.000 dinara.

A, ako pored svih ovih događaja želite da se izmestite iz Novog Sada, predlažemo klub Mitraljez u Zrenjaninu. Tamo vas očekuje trance doček u okviru kog će nastupati AmaryllisSchneider b2b VanjaAzranaMozza b2b MirYella b2b Adept. Upad je 500 dinara, a početak u 22 časa.Zrenjanin, Mitraljez.

S. R.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Neda Nikolić: Tradicija u novom svetlu

Mnogo je vemena trebalo jednostavnom instrumentu koji postoji u tradiciji gotovo svakog naroda, da izađe iz senke i zauzme mesto…

.

Ne morate u Beč ili Krakov, sjajan doček je i u regionu

Poslednjih godina postalo je popularno da se za Novu godinu ode u neki evropski grad za doček. Uglavnom su to…

.

Gde ćeš za Novu?

Polako se bliži najluđa noć u godini, 31. decembar, datum kada se opraštamo od stare i dočekujemo Novu godinu. Kako…

.

Doček 7530: Zeniteum i pregršt koncerata

Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru u Novom Sadu će ove godine biti posebno svečan - te večeri će glavni…

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. januara

Nadamo se da ste uspeli malo da se odmorite tokom praznika, jer vas ove nedelje očekuje gomila događaja u okviru…

.

Top 10 Gruvanje singlova u 2023. godini

Sretana Nova godina. Pred vama je 10 singlova koji su po mišljenju Oradija i ekipe emisije Radio Gruvanje obeležili 2023.…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo