...
TRENUTNO20:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 2. do 8. septembra

02.09.2024.

Svi su se vratili u grad, pa su tako brojniji i događaji koji nas očekuju ove sedmice.

.

Ponedeljak 2. septembar

Straight and Stretch nastupaju u Zenit books-u. Ovaj ponedeljak obojiće jazz zvuk sa Balija. Uživajte  u egzotičnom vokalu Diane Pratiwi i modernom jazz zvuku Straight and Stretch jazz benda. Ulaz je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Utorak 3. septembar

Orillera veče se održava u prostoru kafića Gojko’s pizza. Ovog puta je za odličan muzički izbor zadužena DJ Jovana, a pleše se od 20 časova do 23.30. Upad na milongu je 400 dinara. 

Sreda 4. septembar

Književni klabing se održava u Crnoj Kući – Đorđe Lebović "Semper idem". Književni klabing je čitalački klub otvoren za sve ljubitelje knjige, koji će ove srede moći da razgovaraju o knjizi "Semper idem" Đorđa Lebovića. Početak je u 18 časova.

Muzički Kaladont kviz je u Tegla baru. Ukratko, poslednja dva slova na koja se završava odgovor, na ta dva ista slova će počinjati naredni odgovor na samom kvizu. Ceo kviz se sastoji iz slušanja muzike i prepoznavanja izvođača i imena pesama. Početak je od 19.30, a kotizacija iznosi 200 dinara po učesniku. 

Novosadski cover band Butterfly svira u Lazinom Teletu. Ovog puta podmlađeni sa novom pevačicom Anjom Mihajlović i gitaristom Milutinom Kuljanskim,  a tu je i stara postava Albert, Žile i Pantoš. Gruvaće uživo najveće rock- funk- pop- disco hitove, uz puno đuskanja... Početak je u 22 časa.

Četvrtak 5. septembar

Lutke na koncu sviraju u Lazinom Teletu. Lutke na koncu su trio iskusnih beogradskih muzičara sa misijom da pesme kultnih KUD Idijota i dalje održe u životu. Interpretiraju punk himne koje su zauvek obeležile našu muzičku scenu. Ulaznice u pretprodaji su 600 dinara, a na dan nastupa kao i na ulazu su 800 dinara. Početak je u 21 čas.

Svečano otvaranje Kaleidoskopa kulture ponovo na Korzu! Lana Zorjan, dobitnica najprestižnije nagrade „Otkriće godine” u oblasti klasične muzike, sviraće sa našim Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, koji ovim koncertom otvara sezonu, pod dirigentskom palicom mladog umetnika u usponu Maksimilijana Haberštoka. Ulaz je slobodan, a početak u 20.30.

Gejmerski kviz održava se u London pabu. Uživate li u proizvodima kompanija Ubisoft, Rockstar Games, EA, Activision ili Blizzard Entertainment? Čekate li Half-Life 3? Poznajete li Grove Street bolje od svog komšiluka? Imate li omiljenog championa u League of Legends? Ako je odgovor na barem jedno od ovih pitanja da, onda je Gejmerski kviz pravi izbor za Vas i Vašu ekipu. Kotizacija iznosi 200 dinara po učesniku, a početak je u 19 časova.

Petak 6. septembar

Jazz trio Uzelac/Molnar/Kojić nastupa u Zenit booksu. Članovi ovog trija su pijanista Aleksandar Uzelac, basista Igor Django Molnar i bubnjar Nenad Kojić, a izvode spoj originalnih kompozicija i džez standarda, ali sa zaokretom – svako je delo aranžirano na jedinstven način koji odražava njihovu individualnu i kolektivnu kreativnost. Zajedno stvaraju kohezivan, ali istraživački zvuk koji drži slušaoce uključenim. Ulaz je 500 dinara, a početak u 21 čas.

64. Novosadski noćni bazar održava se na Ribljoj pijaci. Očekuju vas mali proizvođači prehrambenih proizvoda, rukotvorine, umetnine, nakit, aksesoari i prirodna kozmetika. Imaćemo 2 posebne zone. Kreativnu zonu koja se nalazi preko puta ulaza u Arhiv Vojvodine i Food zonu u produžetku muzičke! Početak je u 18 časova.

Subota 7. septembar

Love like blood dark žurka održava se u Rusinskom kulturnom centru. Za fanove osamdesetih, devedesetih i modernog dark zvuka, ebm, darkwave, goth, post punk, industrial rock, synthwave, electro i retrowave.... Pravi oldschool DARK PARTY - sa akcentom na borbu mračne gitarske vs. elektronske muzike, kao i novo vs. staro. Ovo je žurka koja postoji već 20 godina, a ko je bio - zna šta da očekuje! Početak je u 22 časa, a ulaznica 300 dinara.

Winamp žurka je u Borisovom ateljeu. Žurku započinje DJ Tina poznatija po svom brendu KARMA Party koji je osvojio srca publike u gradovima širom Srbije. Nakon nje Retrohitlist, Zippy (Izuvanje) i Told Ya preuzimaju DJ pult! Da vam dodatno ulepšaju veče, priprema se specijalan retro kutak koji sadrži photowall okružen raznim rekvizitima iz 2000ih. Biće tu stari računari, flip phones i drugi  predmeti koji mirišu na nostalgiju, a sa kojima možete da se slikate do mile volje! Početak je u 22 časa, a upad pre ponoći 500 dinara, a nakon ponoći 700.

Nedelja 8. septembar

Open mic stand up veče je u Nirvana cafeu. Ako želite da nastupate, prijavite se na link. Karte su 350 dinara, a početak je u 20 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 16. do 22. septembra

Dva odlična festivala, nekoliko dobrih žurki i puno drugih zanimljivih događaja očekuju vas ove sedmice. Naravno, tu je i gostovanje…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. septembra

Festival kamerne muzike, Kaleidoskop kulture, Novosadski strip vikend i festival savremenog plesa Tanz Platz samo su neki od događaja koji…

.

Novi Sad film festival donosi regionalne premijere

Novi Sad se priprema za novi Film festival. Drugu godinu za redom, od 18. do 22. septembra,  "Novi Sad film…

.

Džinovska buba i vrući ritmovi na Gradić festu

Ovogodišnji 24. Festival uličnih svirača – Gradić fest otvoren je tradicionalnom povorkom koju su predvodili “Microcosmos” - Planète Vapeur iz Nice…

.

Vidljivost kvir kulture: onlajn platforme alternativa nedostupnim prostorima

Kada govorimo o kvir kulturi, to jest o kulturnom stvaralaštvu pripadnika i pripadnica LGBTQ+ zajednice, drag je verovatno najprepoznatljivi izraz.…

.

Nedeljni vodič od 16. do 22. septembra

Dva odlična festivala, nekoliko dobrih žurki i puno drugih zanimljivih događaja očekuju vas ove sedmice. Naravno, tu je i gostovanje…

  • 18:00 Exit koncert
  • 19:00 Jump Around
  • 20:00 Music Mix by Bea

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo