...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

02.03.2020.

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Ponedeljak, 2. mart

ALTERNOON je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dvaput mesečno. Ovog puta gledaju se filmovi "I’m still here" i "I Am Thor". Početak je u 20 časova.

Izložba "Pod srećnom zvezdom" umetnice Marije Škrbić biće održana u KC Labu od 20 časova. Radovi obrađuju tematiku odnosa između bliskih osoba, konflikta, zapostavljanja, traženja samog sebe, stremljenja po svaku cenu ka svom cilju, šta dobijamo time, a šta gubimo.

Predstavljanje knjige "Glad" Džamala Uarijašija biće održano u knjižari Bulevar books od 19 časova. Kroz prizmu pedofilije Džamal Uarijaši u romanu "Glad" obrađuje temu građanskih sloboda i prava, poslednjih decenija veoma popularnu u evropskoj literaturi.

Utorak, 3. mart

Sa početkom od 20 časova u CK13 biće održana Slušaonica. Za ovo okupljanje izabrano je preslušavanje živopisne karijer jednog od najvećih virtuoza na gitari Džimija Hendriksa.

EASA - European Architecture Students’ Assembly organizuje "EASA razgovor" u domu b-612 od 21 čas. EASA je najveća nezavisna mreža studenata arhitekture stvorena da obezbedi platformu za kulturnu i edukativnu razmenu, povezujući studente arhitekture i mlade profesionalce iz svih evropskih zemalja, a poslednjih godina i iz sveta.

Od 18 časova će u prostorijama KC Laba biti održan drugi #FunkyMeetup. Cilj ovog događaja je da spoji ljude iz kreativne i biznis industrije iz Novog Sada i šire i održavaće se svake druge nedelje. Prijava preko linka. Ovog puta domaćin je Nemanja Živković, a gost je dizajner Goran Babić.

Promocija zbirke pesama "Jegermajsterov san" autora Renata Karamehića biće održana u 19 časova u knjižari Zenit. U programu učestvuju Renato Karamehić, Željko Grahovac i Bojan Krivokapić.

Nevena Reljin i Aleksandar Dujin ponovo nastupaju u Domu kulture. Akcenat programa biće na na latino muzici, ali će pored toga izvesti i numere odabranog filmskog i džez repertoara. Početak je u 21 čas.

Predavanje na temu disleksije, poremećaja pažnje i hiperaktivnosti biće održano u KS Eđšeg od 17 časova. Na predavanju govoriće eminentni stručnjak na polju disleksije, hiperaktivnosti i poremećaja pažnje profesor Georgios Pavlidis.

Sreda, 4. mart

StandUP Comedy - Novi Sad u saradnji sa KC Labom najavljuje još jedan open mic ove sezone, poziva sve ljubitelje komedije i nove stand up komičare na dolazak i učestvovanje u stvaranju novosadske stand up scene. Ulaz je 150 dinara, a početak je u 20.30 časova.

Predstava "Obično veče" Laneta Gutovića biće odigrana u Domu kulture u 21 čas. Predstava je prirodno menjala sadržaj i čuvala aktuelnost do ovih vremena koja su sama po sebi već pogodna za ovu vrstu humora. "Obično veče" ulazi u treću deceniju igranosti. Ulaz je 800 dinara.  

Četvrtak, 5. mart

Promocija zbornika BIĆE BOLJE – BO ŽE biće održana u CK13 sa početkom u 20 časova. Zbornik donosi pesme, kratke priče i eseje sedam autorki i jednog autora koji pišu dvojezično ili u svojim maternjim jezicima sa područja nekadašnje Jugoslavije.

Još jedan Jazz Jam Session biće održan u KC Labu, a ovog puta nastupaju Čičini Čvorci od 21 čas. Ulaz je 150 dinara.

Zemlja gruva nastupa u Domu kulture od 22 časa. Ulaz je 1.000 dinara.

Petak, 6. mart

Neomodern i Nađa Vračarić nastupaju u domu b-612 od 21.30 časova. Neomodern ima bogatu internacionalnu muzičku karijeru koja ove godine broji 12 godina i uključuje dj nastupe kao i solo live nastupe i nastupe sa gore pomunutim bendom YusYus. Za razliku od Nađe tekstopisca i kompozitorke, izbor muzike Nađe kao DJ-a je zapravo ogromna paleta žanrova veoma ritmične i gruvi muzike. Ulaz je 150 dinara.

Plesno udruženje Groove slave deseti rođendan i tim povodom organizuje dancehall žurku sa predavanjem u KC Labu od 21 čas. Posetioci će imati prilike da se bolje upoznaju sa ovim muzičkim pravcem i razmrdaju kukove uz vrele ritmove koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ulaz je 200 dinara.

Šajzerbiterlemon i Johabrauer nastupaju u knjižari Bulevar books od 21.30. Šajzerbiterlemon je garažni trio sa sedištem u Beogradu, osnovan 2014. godine. U maju 2019. bend je objavio svoj debi album "Iza naših zidova". Johabrauer je garaž-rok/postpank bend iz Beograda nastao 2015. godine. Bend je postepeno prešao sa kavera na autorske pesme, koje je prvi put predstavio na Bunt rok festivalu 2017. godine. Ulaz je 300 dinara.

Prvi otvoreni mikrofon za slem pesnike biće održan u knjižari Zenit od 19 časova. Svako od učesnika će imati svoja tri minuta (pet ako unapred potvrdite učešće) u toku kojih prijavljeni ima pravo da skače, vrišti, šapuće, čita ili recituje - dakle, radite sve što je potrebno da vaši stihovi osvoje publiku.

Bend Prekardashians nastupa u Domu kulture, od 22 časa.  Cena ulaznice je 300 dinara - kupuje se na ulazu na veče nastupa.

Obeležavanje Međunarodnog dana žena u KS Eđšeg dogodiće već šestog marta u 17 časova, slaveći žensku inicijativu, kreativnost i inovativnost.

Subota, 7. mart

Nikšićki bend Punkreas i novosadski bend SNB nakon prošlogodišnjeg mini turneje u Nišu i Sofiji nastupaju ponovo zajedno, ovog puta u CK13. Početak je u 21 čas, a ulaz je 300 dinara.  

Dođite u dom b-612 i đuskajte uz kombinaciju najvećih hitova iz vaših omiljenih filmova, serija, igrica i animiranih filmova  na “OST party”. Početak je u 21 čas.

Soul Shakedown žurka biće održana u KC Labu od 21 čas. Žurka je  posvećena Međunarodnom danu žena i samim tim dominiraće pesme ženskih izvođača. Energija i atmosfera ostaju isti - očekujte puno đuskavog soul i fanki gruva u zaraznim jamajkanskim rege, ska i dab ritmovima.

Dukat će nastupiti u knjižari Bulevar books od 21.30 čas. Organizatori ga najavljuju kao najkredibilnijeg  predstavnika amerikana scene u Srbiji, a poznat je po tome što je  frontmen jednog od najkvalitetnijih indie bendova Stray Dogg. Ulaz je 500 dinara.

DJ Fakir nastupiće u Domu kulture od 22 časa. On je jedan od organizatora prvih rejvova u Srbiji, član je sastava Noise Destruction i Wet Dreams.

Nedelja, 8. mart

Trobecove krušne peći nastupiće u domu b-612. Predstavlja hrvatski avangardni post pank bend iz Zagreba nazvan po najpoznatijem serijskom ubici u ondašnjoj Jugoslaviji. Muzička kritika ih svrstava u alternativni rok, post-punk/art rok, noise i no wave. Ulaz je 500 dinara, a na dan koncerta je 700 dinara.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

.

Koncertni albumi prenose fenomenalnu energiju

Filipa Vlatkovića Fipu ne bismo mogli da opišemo samo kao muzičara. On je kantautor, basista, producent, audio inženjer, radi miks…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo