...
TRENUTNO10:20 - 10:30Pre podne na O radiju

Kultura

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

09.03.2020.

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Ponedeljak, 9. mart

Crna kuća 13 obeležava Međunarodni dan žena čitanjem eseja i manifesta radikalnih feministkinja nastalih u Americi između 1964. i 1975. godine. Tekstove su 2017. godine priredili i objavili u čitanci "Oslobođenje žena: feministički tekstovi (1964-1975)" Sanja Pavlović, aktivistkinja Autonomnog ženskog centra i Miloš Urošević, aktivista Žena u crnom. Početak je u 19 časova.

Promocija romana Marka Čkonjevića "Šapar Čemernice" biće održana u 19 časova u knjižari Zenit. U programu učestvuju Vanja Milačić, Dragan Vujić Vujke i Srna Đenadić.

Predstava "Ko je ubio Dženis Džoplin?" biće odigrana u SNP-u od 20.30 časova. Ova predstava otkriva intrigantnu životnu priču Dženis Džoplin i obogaćuje je muzičkim repertoarom. Preko biografskih stranica pretočenih u predstavu o rok zvezdi 60-tih godina prošlog veka, pronaći ćemo odgovor na pitanje - Ko je ubio Dženis Džoplin? Ulaz je 800 dinara.

Utorak, 10. mart

Projekcija dokumentarnog filma o Peti Smit počinje u 20 časova u prostorijama Omladinskog centra CK13. Dream of Life (San o životu) je intimistički portret kume panka u kome su istovremeno tematizovane njena poetska, slikarska i pevačka strana ličnosti u pokušaju da se prikaže njena umetnička suština. Početak je u 20 časova.

Omladinsko Studentska Akcija (OSA) i KC Lab organizuju tribinu pod nazivom "Kako mediji oblikuju mlade?". Početak je u 19 časova.

Sreda, 11. mart

Za Klabing u CK 13 odabran je roman "Tunel" Ernesta Sabata. Početak je u 18 časova.

SKCNS ponovo dovodi Supersuckers u Novi Sad, trio iz Sijetla koji je sa novim albumom na turneji. Ovog puta koncert će biti održan u Domu B-612. Veoma ograničen broj karata (150 komada) u prodaji po ceni od 800 dinara, preko Gigstixa i u CD šopu Mungos, Zmaj Jovina 2 (pasaž). Na dan koncerta (ukoliko ostane ulaznica), cena će biti 1.000 dinara.

Zbog izuzetnog interesovanja za prošle događaje Disko Žikić ponovo nastupa u KC Labu od 21 čas. Ulaz je 150 dinara.

Četvrtak, 12. mart

Nastavak serijala događaja u Kulturnom Centru Lab pod imenom "Experiment" dovodi Kristijana Molnara, jednog od najtraženijih domaćih didžejeva. Kroz neformalan i opušten razgovor sa Srđanom Žikićem publika će se upoznati sa Kristijanom, a nakon live intervjua koji možete pratiti na Fejsbuk stranici KC Lab-a, Kristijan Molnar će puštati muziku od 21 čas.

Beogradski bend Plejboj koji je na sceni već 25 godina, obradovaće ljubitelje rok i fank zvuka koncertom u Domu kulture. Ulaznice su u prodaji po ceni od 1.000 dinara, a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online.

Prvi u nizu Soulfood&Jazz projekata biće održan u PROSTORU od 19.30 časova. Jedinstvena mešavina džeza, soula, fanka u četiri glasa kvarteta "Soul & Jazz": Vojislav Savkov na saksofonu, Lav Kovač bubnjevi, Marko Ćurčić bas gitara i Miloš Mitić klavir.

Petak, 13. mart

Promocija singla koji će se naći na novom albumu "Vesela zemlja medija" i novog spota za istoimenu pesmu benda Mamurlook biće održana u CK 13 od 20.30 časova. Bend nastupa sa požarevačkim ska-punk bendom Čvrge, koji će novosadskoj publici pored starog materijala prezentovati i novi maxi singl koji se zove "Bazuka zvuka".

Marko Milošević(MKDSL) i Peđa Milutinović nastupiće u KC Labu pod imenom "Kablovi". Marko Milošević, poznatiji kao MKDSL, je beogradski izvođač koji se pre 15 godina odrekao DJ-inga i okrenuo live nastupima elektronske muzike, a Peđa Milutinović je član Maks Kočetov quarteta i Vasil Hadžimanov Benda. Početak je u 22 časa i do tad je ulaz 200 dinara, a nakon 22 časa je 300 dinara.

Beogradski hip–hop metal sastav Sunshine nastupiće u Gerili od 22.30 časova. Sunshine je vrhunac popularnosti doživeo kasnih devedesetih, a vraća se ponovo na scenu singlom "Da li sam". Ovaj singl je ujedno i uvod za novi album koji bend najavljuje za 2020.godinu. Ulaz je 1000 dinara.

Porto Morto nastupaju u knjižari Bulevar books od 21.30 časova. Porto Morto je sve jače ime na regionalnoj muzičkoj sceni, a iza imena krije se sedmerac čiji je muzički smer teško definisati, ali, kada bismo to pokušali, mogli bismo reći da se temelji na mešavini roka, progresivnog popa i indie elektronike. Ulaz na koncert je 400 dinara u pretprodaji, 600 na dan koncerta.

Petak trinaesti rezervisan je za lansiranje prve u nizu promo žurki Impuls! festivala! Ulaz je besplatan, a na ulazu će se nalaziti kutija za donacije. Sakupljeni prilozi iskoristiće se za realizaciju festivala. Već četvrti put, pod okriljem Impuls! festivala, organizuju se brojni događaji u oblasti umetnosti i kulture, koji stavljaju u fokus scensku arhitekturu, tehniku i dizajn. Impuls! festival nastaje kao volonterska inicijativa studenata odseka Scenske arhitekture, tehnike i dizajna, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Početak je u 21 čas.

Subota, 14. mart

Veče Dron Muzike XXVII - 1 performans 4 koncerta biće održano u CK 13 od 21 časova.

Još jedan Dark party biće održan u Domu b-612 od 20.30 časova. Ulaz je 200 dinara.

U KS Eđšeg se održava igranka. Cilj ovih igranki jeste da pruže još jedan podijum u gradu za već iskusne plesače, ali i da privuku one malo stidljivije, koji se možda ne usuđuju da odu na neka druga mesta, a ovde će naći zahvalnu okolinu za svoje plesne pokrete. Početak je u 19.30 časova.

Ovog puta u goste KC Laba dolazi ikona Progressive House scene Srbije i regiona DJ Acim. Ulaz je 200 dinara, a početak u 21 čas.

Ivica, indie/dream pop performer iz Pančeva, nastupiće u Škripi od 22 časa. Ivan Kačavenda nastupa pod pseudonimom Ivica od 2012. godine. a 2014. uvršten je u deset najboljih mladih autora na prostoru bivše SFRJ na banjalučkom Demofestu. Singlovi Ivice više puta zauzimali su prvo mesto na nekadašnjoj top-listi Diskomera Radija Studio B. Ulaz je 300 dinara.

Za DJ pultom Doma Kulture rame uz rame puštaće muziku DJ Dachony i ME-HIGH-LOW. Početak je u 22 časa.

Nedelja, 15. mart

DJ crew "La Garçonnière" pušta muziku u KC Labu. Dj crew čine Aleksandar Bugarin a.k.a Boogieman, Igor Balać a.k.a Ballas, Miloš Brusin a.k.a Creambrule i Dragan Nikolić a.k.a Gendra, a na žurci će svako moći da čuje ono što voli. Ulaz je 100 dinara do 23 časa, a posle 23 časa je 200 dinara.

Romano Nervoso nastupiće u Domu kulture od 22 časa. On je italijansko-belgijski sastav koga karakteriše širok spektar muzičkih uticaja odakle su razvili vlastiti stil: spaghetti rock and roll: divlji rokenrol koga sviraju Italijani. Ulaz je 400 dinara.

U Gerili će premijerno biti izveden novi show Ivana Nikolića i Nemanje Živanovića, od 20 časova. Novi šou pod nazivom "Prave Brade" je topla ljudska priča dvojice neshvaćenih, emotivnih ljudi koji pokušavaju da se uklope u ovo društvo u kojem se ceni samo materijalni uspeh i ambicija koja drobi sve pred sobom. Kroz duhovite a istinite, smešne a opet potresne anegdote ovaj dvojac uspeva da dotakne ono što je srž svakog ljudskog bića, same ljudskosti. Ulaz je 300 dinara.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

.

Koncertni albumi prenose fenomenalnu energiju

Filipa Vlatkovića Fipu ne bismo mogli da opišemo samo kao muzičara. On je kantautor, basista, producent, audio inženjer, radi miks…

  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo