...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Vadisrce"

20.05.2024.

Vedran Ferizović, umetnik, muzičar, kantautor, koga poznajete kao člana grupe Josip A Lisac, preporučuje vam da pročitate roman "Vadisrce" francuskog pisca Borisa Vijana.

.

Vijan je bio izuzetno zanimljiva ličnost. Muzičar, pevač u kabareu, glumac i ugledni džez kritičar, poznat po kontroverznim romanima, u svoje vreme zabranjivan i kažnjavan. Pisao je i pod pseudionimom Vernon Saliven.

"Preporučio bih vam, od srca, knjigu 'Vadisrce'. On je francuski nadrealista sa dubokim nadrealizmom u sebi, ali proizvodi vrlo realan osećaj u čitaocu. Knjiga govori o majčinskoj ljubavi i brizi, ali ne samo o tome, već i o savesti, grehovima i sumnjivim odlukama koje mislimo da smo doneli samovoljno. Uživajte", poručuje Vedran.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Pena dana"

Novosadska rediteljka Milana Nikić, koja se i sama bavi pisanjem, preporučila nam je ljubavni roman poznatog autora Borisa Vijana.

.

Samsung Galaxy Z Flip predstavljen u reklami

Novi "savitljivi" Samsung predstavljen je u reklami koja je emitovana za vreme dodele Oskara.

.

Samsungov telefon sa savitljivim ekranom novi trend na tržištu

Predstavnici Samsunga izneli su podatak da je do sada prodato milion primeraka telefona sa savitljivim ekranom- Samsung Galaxy Fold.

.

SPORTO 2018: Publika je uvek igrač više

Kako se navijači podstiču da još glasnije, još srčanije bodre svoj tim, mogu li sponzori time dodatno da profitiraju, gde…

.

Kako osnovati i razviti startup?

Savetovanje o razvijanju startup-a pod nazivom "Od inovacije do lansiranja" biće održano u ponedeljak 25. juna od 18 časova u…

.

Vredi pročitati: "Atomske navike" Džejmsa Klira

Saša Ilić iz knjižare Bulevar books preporučuje knjigu koja bi mogla da vam pruži dovoljno kvalitetnih saveta za razvoj karijere.…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo