...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Umeće ratovanja"

12.12.2022.

Osnivač besplatne edukativne platforme za digitalno preduzetništvo i digitalni marketing GoStudy, Vladimir Mladenov preporučio nam je za ovu nedelju knjigu “Umeće ratovanja” autora Sun Cua.

.

“Na prvi pogled izgleda da se radi o ratovanju, ali uopšte nije tako. Knjiga je zapravo jedna velika filozofija, bolje rečeno, istočnjačka filozofija koja se može primeniti i na život i na školovanje i na posao. Ona sadrži neke od najvećih životnih mudrosti, poput 'Drži prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže' ili moj omiljeni citat 'Šta biste sve bili u stanju da uradite kada biste uradili sve što možete'. U svakom slučaju, puno priče o motivaciji, treningu, disciplini i preduslovima za uspeh u životu", kaže Vladimir.

Sun Cu je bio kineski mislilac i pisac, general i vojni strateg. Iako je napisao "Umeće ratovanja" pre više dve hiljade godina, ono je i dan danas čitano, proučavano i citirano.

D. Predin

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: Bantustan

Psiholog Miša Raič nam za ovu nedelju preporučuje jedan nesvakidašnji putopis. U pitanju je "Bantustan", knjiga iza koje stoje autori…

.

Vredi pročitati: Područje bez signala

Novinar Igor Išpanović nam ove nedelje preporučuje roman Roberta Perišića "Područje bez signala", koji je široj publici poznat kao inspiracija…

.

Vredi pročitati: "Stepski vuk"

Za ovu nedelju muzičar Luka Dubak nam preporučuje jedan klasik - u pitanju je delo Hermana Hesea "Stepski vuk".

.

Vredi pročitati: "Talason"

Novinarka Sanja Đorđević nam za ovu nedelju preporučuje jednu mističnu knjigu - u pitanju je roman "Talason" autora Dragana Orlovića.

.

Vredi pročitati "To nije ljubav"

Pesnikinja i članica novosadskog padobranskog centra Milana Janjičić za ovu nedelju preporučuje zbirku poezije "To nije ljubav" Bojane Končarević.

.

Vredi pročitati: "Služio sam engleskog kralja"

Naš kolega Nikola Škorić, poznatiji kao Dragan Torbica iz "Državnog posla", kada nije Torbica stigne i da čita. Ove nedelje, njegova prreporuka…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo