...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Talason"

14.02.2023.

Novinarka Sanja Đorđević nam za ovu nedelju preporučuje jednu mističnu knjigu - u pitanju je roman "Talason" autora Dragana Orlovića.

.

Talasoni su u slovenskoj mitologiji bili kućni duhovi, odnoso dobri ili zli zaštitnici doma. Verovalo se da, ukoliko neimari uzidaju živu osobu u temelj njen duh opseda samu kuću. Dovoljno sastojaka za zaplet jednog romana.

"Preporučila bih ovo svima koji vole mitologiju. Orlović je to spakovao u interesantnu priču, koja na samom kraju prerasta u pravu psihodeliju. To je i nainteresantnije!", kaže Sanja.

Dragan Orlović je bio srpski književnijk, književni kritičar i novinar. Književnu kritiku i prozu je objavljivao još od 1963. godine, uglavnom pod pseudnimom Nenad Strnac. Radio je na Radio-televiziji Beograd i u dnevnom listu Politika ekspres gde je bio urednik kulturne rubrike.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Umeće ratovanja"

Osnivač besplatne edukativne platforme za digitalno preduzetništvo i digitalni marketing GoStudy, Vladimir Mladenov preporučio nam je za ovu nedelju knjigu…

.

Vredi pročitati "To nije ljubav"

Pesnikinja i članica novosadskog padobranskog centra Milana Janjičić za ovu nedelju preporučuje zbirku poezije "To nije ljubav" Bojane Končarević.

.

Vredi pročitati "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni"

Jutjuber i influenser Nemanja Arsić Cone za ovu nedelju preporučuje knjigu "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni" Stiva Harvija.

.

Vredi pročitati trilogiju "Vernon Trodon"

Umetnica iz Novog Sada Nika Jasna Đukić za ovu nedelju preporučuje trilogiju "Vernon Trodon" francuske spisateljice Viržini Depent.

.

Vredi pročitati "Ja sam Malala"

Generalna menadžerka Superklastera Web3&Blockchain, predsednica Srpske Blokčejn Inicijative, osnivačica "Taboo dnevnika", govornica na mnogim konferencijama i obukama za mlade, Emilija…

.

Konkurs za najbolji neobjavljeni roman na srpskom jeziku

Izdavačka kuća Booka i OTP banka raspisuju konkurs za najbolji neobjavljeni roman na srpskom jeziku. Prijave su otvorene do 15.…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo