...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Talason"

14.02.2023.

Novinarka Sanja Đorđević nam za ovu nedelju preporučuje jednu mističnu knjigu - u pitanju je roman "Talason" autora Dragana Orlovića.

.

Talasoni su u slovenskoj mitologiji bili kućni duhovi, odnoso dobri ili zli zaštitnici doma. Verovalo se da, ukoliko neimari uzidaju živu osobu u temelj njen duh opseda samu kuću. Dovoljno sastojaka za zaplet jednog romana.

"Preporučila bih ovo svima koji vole mitologiju. Orlović je to spakovao u interesantnu priču, koja na samom kraju prerasta u pravu psihodeliju. To je i nainteresantnije!", kaže Sanja.

Dragan Orlović je bio srpski književnijk, književni kritičar i novinar. Književnu kritiku i prozu je objavljivao još od 1963. godine, uglavnom pod pseudnimom Nenad Strnac. Radio je na Radio-televiziji Beograd i u dnevnom listu Politika ekspres gde je bio urednik kulturne rubrike.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: “Problem tri tela”

Sociolog i profesor na Sveučilištu u Zadru Krešimir Krolo preporučuje da pročitate naučno-fantastični roman “Problem tri tela” kineskog autora Liju…

.

Vredi pročitati "Uspeh, što da ne"

Novinarka Marija Grbić za ovu nedelju preporučuje knjigu "Uspeh, što da ne", autora Džeka Kenfilda.

.

Vredi pročitati "Kontakt"

Studentkinja komunikologije Jelisaveta Zubac za ovu nedelju preporučuje roman "Kontakt" Karla Sejgana.

.

Vredi pročitati: "Naopačke: Škola obrnutog sveta"

Multimedijalni umetnik Igor Stević za ovu nedelju preporučuje knjigu "Naopačke: Škola obrnutog sveta" urugvajskog autora Eduarda Galeana.

.

Vredi pročitati: Milena Marković "Deca"

Novinar Highwaystar magazina Božidar Milovac za ovu nedelju proporučuje roman "Deca" prošlogodišnje dobitnice 68. Ninove nagrade Milene Marković.

.

Vredi pročitati: Intelektualna istorija Evrope

Frontmen benda Nemi pesnik Milan Marković nam za ovu nedelju preporučuje knjigu "Intelektualna istorija Evrope" Marvina Perija.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo