...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Smrtni ishod atletskih povreda

14.03.2022.

Ove nedelje novinarka Danijela Vujinović nam je preporučila roman "Smrtni ishod atletskih povreda", autorke Milice Vučković.

.

Kako kaže, knjiga se čita sa grčevima u stomaku jer nosi svedočanstvo vremena i društva u kome živimo ili možda čak i identitet nekih ljudi koje poznajemo.

"To je knjiga koja u pravi plan stalja partnersko nasilje, dok u dubini ogoljava patrijarhalne obrasce u kojima su žene naučene da ćute i trpe. Kroz knjigu, zapravo, uviđamo koliko ta tišina ima negativnih posledica za žrtve. Ovo je autorkin pokušaj da se, onima koji ćute, stavi do znanja da nisu sami i da treba glasno da progovore", kaže Danijela.

Za "Smrtni ishod atletskih povreda" Milica Vučković je dobila Vitalovu nagradu za najbolju knjigu na srpskom jeziku objavljenu u 2021. godini. Roman je bio i u užem izboru za NIN-ovu nagradu. Milica Vučković piše i prozu i poeziju a pesme su joj objavljene u nekoliko književnih časopisa.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

"Mefisto" Klausa Mana: psihološki profil kolaboracioniste

Glumica Danica Grubački preporučila nam je da ove nedelje pročitamo roman "Mefisto", najpoznatiji roman Klausa Mana koji govori o prirodi…

.

Poezija će uvek biti potrebna

"Medicina, pravo, biznis, inženjering, sve su to plemenite aktivnosti neophodne za održavanje života. Ali, poezija, lepota, romansa, ljubav, to je…

.

Sajam knjiga u Novom Sadu privukao mlade

Međunarodni sajam knjiga u Novom Sadu održan je prošle nedelje i privukao je veliki broj posetilaca koji su imali mogućnost da…

.

Vredi pročitati: "Kopenhaška trilogija"

Urednica Glasa Podrinja Tanja Trifković kao obaveznu literaturu za čitanje preporučuje "Kopenhašku trilogiju", autorke Tove Ditlevsen. 

.

Raznolika ponuda knjiga i sadržaja na Sajmu knjiga

Međunarodni sajam knjiga i izložbu umetnosti "Art Expo" možete posetiti na Novosadskom sajmu do ponedeljka 13. marta. Pored glavnog sadržaja,…

.

Vredi pročitati "Izuzetno glasno i neverovatno blizu"

Multimedijalni umetnik Vojin Ivkov za ovu nedelju preporučuje knjigu "Izuzetno glasno i neverovatno blizu", autora Džonatana Safrana Fora.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo