...
TRENUTNO05:10 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati set tri knjige Juvala Noa Hararija

09.05.2022.

Reperka Micka Lifa za ovu nedelju preporučuje ne jednu, već komplet od tri knjige Juvala Noa Hararija - "Sapijens: Kratka istorija čovečanstva", "Homo Deus" i "21 lekcija za 21. vek".

.

"Sad privodim kraju poslednju knjigu. Zaista je analitički i pitko obuhvaćen svet u kome živimo i u kom smo nekada živeli, celu tu hronologiju. Zašto, kako, sve je negde uzročno-posledično. Meni se to dopada i nekako me je osvežilo u proteklih godinu i po dana", kaže Micka Lifa.

Juval Noa Harari je izraelski intelektualac, istoričar i profesor istorije na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu. Od njegovih dela izdvajaju se naučni bestseleri, upravo ovi koje je Micka Lifa preporučila za čitanje. Njegova dela ispituju slobodnu volju, svest, inteligenciju, sreću i patnju. Dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: Srećna smrt

Student filozofije na Filozofskom fakultetu Mladen Matić ove nedelje nam preporučuje jedno, nepravedno zapostavljeno, delo jednog od najvećih pisaca 20.…

.

Vredi pročitati "Knjigu o Milutinu"

Andrej Josifovski, poznatiji kao Pijanista kaže da se u poslednje vreme bavi triatlonom i dok sedi na trenažeru i okreće…

.

Vredi pročitati: "Ležanje na kauču" Irvina Jaloma

Novinarka Svetlana Paramentić nam ove nedelje preporučuje knjigu "Ležanje na kauču" pisca Irvina D. Jaloma.

.

Vredi pročitati "Zapisi jednog revolucionara"

Metal muzičar i producent Elio Rigonat za ovu nedelju preporučuje knjigu "Zapisi jednog revoluconara", Petra Aleksejeviča Kropotkina.

.

Knjiga nedelje: Za pet godina

Studentkinja arhitekture Milica Mićić ove nedelje nam za čitanje predlaže roman "Za pet godina" autorke Rebeke Serl.

.

Vredi pročitati "Zapisi jednog revolucionara"

Metal muzičar i producent Elio Rigonat za ovu nedelju preporučuje knjigu "Zapisi jednog revoluconara", Petra Aleksejeviča Kropotkina.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 00:05 Music mix by Anja
  • 05:10 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Da li ste vratili život na podešavanja pre korone?

Oradio logo