...
TRENUTNO10:00 - 10:10Pre podne na O radiju

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: serijal knjiga "Hajduk"

06.12.2021.

Saša Jovičić aka Časlav Gospodarski, čija je prva knjiga "Algoritam" nedavno objavljena, preporučio nam je klasik domaće književnosti namenjen mlađoj generaciji.

.

"Preporučio bih serijal knjiga 'Hajduk', Gradimira Stojkovića. To su divne priče o momku čiji život pratimo tokom školovanja, sve do momenta dok i sam ne postane nastavnik u školi. Rastao sam sa tom knjigom, jer su tokom vremena izlazile, pa je ceo serijal ostavio veliki uticaj na mene", kazao nam je Saša.

Gradimir Stojković je najčitaniji prozni dečiji pisac sa prostora bivše države, čije su knjige doživele više izdanja, a naslov "Hajduk u Beogradu" tiraž od 500.000 primeraka. Pored proze, Gradimir je objavio više zbirki pripovedaka, kao i desetak knjiga poezije. Njegove knjige prevedene su na sve velike svetske jezike.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Dogs in Kavala: Sonična nit

Beogradski garažni indi surf trio Dog in Kavala konačno se oglasio prvim albumom. U pitanju je izdanje "Zubi" na kome se…

.

Nedeljni vodič od 28. novembra do 4. decembra

Prva nedelja poslednjeg meseca u 2022. godini donosi nam dosta zanimljivih koncerata i žurki.

.

Vredi pročitati: Stevan Pešić "Katmandu"

Stevan Pešić je jedan od naših poslednjih velikih putopisaca, ali manje poznat mladjoj čitalačkoj publici.  Rodjen je 1936. u Kovilju.…

.

Kaleidoscope: Prva nelinearna serija

Netfliksova serija "Kaleidoscope" donosi novo iskustvo gledanja, jer će njene epizode moći da se gledaju bilo kojim redosledom.

.

Strepite popularni tinejdžeri - stiže Sreda

Još od 1938. godine porodica Adams deo je pop-kulturnog miljea, grupa jezivih autsajdera smeštenih negde na granicu koja spaja horor…

.

Vredi pročitati "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni"

Jutjuber i influenser Nemanja Arsić Cone za ovu nedelju preporučuje knjigu "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni" Stiva Harvija.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo