...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Psihomagija"

20.06.2022.

Umetnik performansa Rade Obradović za ovu nedelju preporučuje knjigu "Psihomagija" čileansko-francuskog multimedijalnog umetnika Alehandra Hodorovskog.

.

"Knjiga se bavi načinima kako da rešimo neke svoje životne probleme ili kako da kvalitetnije živimo. Autor ne daje brze savete, ali zagovara jednu vrstu filozofije koja u sebi sadrži psihologiju i umetnost. On je spojio to i njegovo dotadašnje iskustvo u jednu metodu koja se zove 'Psihomagija'. Ona je uveliko povezana i sa performans artom, jer se samim fizičkim, vidljivim činom oslobađamo neke tegobe ili dostižemo neki cilj koji želimo", kaže Rade.

Alehandro Hodorovski je multimedijalna ličnost: pozorišni reditelj, scenarista, pisac, pesnik, glumac, producent, kompozitor, muzičar i duhovni guru. Svetsku popularnost je stekao zahvaljujući avangardnim filmskim ostvarenjima "El Topo" i "Sveta planina".

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: Stevan Pešić "Katmandu"

Stevan Pešić je jedan od naših poslednjih velikih putopisaca, ali manje poznat mladjoj čitalačkoj publici.  Rodjen je 1936. u Kovilju.…

.

Vredi pročitati "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni"

Jutjuber i influenser Nemanja Arsić Cone za ovu nedelju preporučuje knjigu "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni" Stiva Harvija.

.

Nije nemoguće ljude zabaviti naučnim pričama

Popularizacija nauke deluje kao težak posao, jer se treba izboriti sa šumom klik-bejt sajdržaja i teorija zavere. Bojan Džodan već…

.

Vredi pročitati trilogiju "Vernon Trodon"

Umetnica iz Novog Sada Nika Jasna Đukić za ovu nedelju preporučuje trilogiju "Vernon Trodon" francuske spisateljice Viržini Depent.

.

Poezija treba da živi

Vivien Kurtović mlada je kantautorka iz Sombora. Muzikom se bavi od pete godine. Piše pesme, svira klavir i violinu, a…

.

Vredi pročitati: "Paralaksa: vodič za razumevanje stvarnosti"

Ove nedelje vas vodimo u svet nauke - jedan od novinara emisije RTS Lab Lazar Janović preporučio nam je knjigu…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo