...
TRENUTNO20:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Pad", Alber Kami

18.10.2021.

Emi Trnka (19) je mlada kantautorka iz Sarajeva. Još od malih nogu se bavi muzikom, kroz osnovno, srednjoškolsko i fakultetsko obrazovanje. Osim mnogobrojnih nagrada iz klasične muzike ostvarila je značajne uspehe i u drugim žanrovima. Za čitanje, ona preporučuje filozofski roman "Pad", autora Albera Kamija. 

.

Foto: knjizare-vulkan.rs

To je knjiga koja se bavi prikazom čoveka kroz njegovo postojanje. Opisuje razočarenja, ljudska stanja i njegove apsurde, a posebnu pažnju poklanja apsurdu nevinosti. Emi kaže da je "Pad" i te kako štivo za mlade jer govori o usponu i padu ličnosti.

"Osim toga priča i o ličnosti u društvu, a bavi se i temom povodljivosti i kako sve to utiče na sve, pogotovo na mlade koji su izloženi mnogim situacijama i stvarima. Ova knjiga mi je posebno zanimljiva bila, nije duga i mislim da bi mladi trebalo da je pročitaju", kaže Emi.

Alber Kami je studirao filozofiju, a već u mladosti počinje da se interesuje za književnost i pozorište. Osim knjige "Pad", veliki uspeh je ostvario i sa delima "Stranac", "Pobunjeni čovek", "Kuga", ali i sa esejom "Mit o Sizifu". Nobelovu nagradu za književnost dobio je 1957. godine. 

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: Stranac

Postoji razlog zašto su neke knjige uvršćene u srednjoškolsko gradivo kao lektire – one su tu da nauče mlade ljude…

.

Javno čitanje drame “Jelena i Senka” na Sterijinom pozorju

“Treba utvrditi odnos prema Jeleni Belovuk i odnos Jelene Belovuk prema onome što nije Jelena Belovuk”, piše Biljana Jovanović u…

.

Grad koji spaja tradiciju i provod

Različite su asocijacije kada se pomene druga najveća prestonica u Evropskoj uniji – Berlin. Čini se da je ipak ona…

.

Pad vrednosti za Apple

Borba konkurencije nikada ne prestaje, o kojoj god sferi da je reč. Ono što bi potencijalno moglo da obraduje kompaniju…

.

Sajam oldtajmera u Padovi

Sajam oldtajmer automobila “Auto e Moto d’Epoca”, 32. po redu, održan je od 22. do 25. oktobra u italijanskoj Padovi.…

  • 15:00 90 u 60
  • 16:00 Music Mix by Bea
  • 20:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo