...
TRENUTNO12:00 - 13:00U kakvoj zemlji želim da živim

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Moja godina odmora i opuštanja

25.07.2022.

Za kraj jula novinarka Darija Stjepić nam preporučuje roman "Moja godina odmora i opuštanja" američke spisateljice Otese Mošfeg.

.

Naziv romana je ono što je privuklo Dariju da svoj letnji odmor provede čitajući baš ovo delo.

"Očekivala sam knjigu koju ću čitati na plaži međutim to je ozbiljno delo o mentalnom zdravlju. Pokušavala sam da se opustim uz nju, ali je u nekim trenucima i potresna. Svako se poistoveti u nekom delu sa glavnom junakinjom. I ja sam se pitala da li je moj život hibernacija, kroz koju na neki način prolazi i glavna junakinja", kaže naša sagovornica.

Kroz priču o ličnoj izolaciji, pod dejstvom lekova koje glavna junakinja uzima, autorka pokazuje koliko otuđenje može da bude razborito. Ovo delo predstavlja kritiku savremenog društva, priču o usamljenosti, zavisnosti i mentalnom zdravlju.

Otesa Mošfeg je jedna od najsmelijih savremenih američkih književnica što potvrđuju i brojne nagrade koje je dobila tokom karijere.

 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni"

Jutjuber i influenser Nemanja Arsić Cone za ovu nedelju preporučuje knjigu "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni" Stiva Harvija.

.

Vredi pročitati trilogiju "Vernon Trodon"

Umetnica iz Novog Sada Nika Jasna Đukić za ovu nedelju preporučuje trilogiju "Vernon Trodon" francuske spisateljice Viržini Depent.

.

Vredi pročitati "Ja sam Malala"

Generalna menadžerka Superklastera Web3&Blockchain, predsednica Srpske Blokčejn Inicijative, osnivačica "Taboo dnevnika", govornica na mnogim konferencijama i obukama za mlade, Emilija…

.

Vredi pročitati: "Voli me više od svega na svijetu"

Novinarka Milena Zdravković nam ove nedelje preporučuje autobiografiju jedne od najpopularnijih jugoslovenskih glumica Mire Furlan "Voli me više od svega…

.

Vredi pročitati: "Crna knjiga"

Pop duo Dolores je nedavno izbacio singl "Lutanje", a jedna od članica Ana Srećković nam je pomogla da ove nedelje…

.

Vredi pročitati "Glazba za žedno uho"

Frontmen slovenačkog indie sastava Rush to Relax, Damjan Manevski, za ovu nedelju preporučuje knjigu "Glazba za žedno uho" hrvatskog autora…

  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 13:00 Pop up
  • 14:00 Dnevna soba

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo