...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Moja godina odmora i opuštanja

25.07.2022.

Za kraj jula novinarka Darija Stjepić nam preporučuje roman "Moja godina odmora i opuštanja" američke spisateljice Otese Mošfeg.

.

Naziv romana je ono što je privuklo Dariju da svoj letnji odmor provede čitajući baš ovo delo.

"Očekivala sam knjigu koju ću čitati na plaži međutim to je ozbiljno delo o mentalnom zdravlju. Pokušavala sam da se opustim uz nju, ali je u nekim trenucima i potresna. Svako se poistoveti u nekom delu sa glavnom junakinjom. I ja sam se pitala da li je moj život hibernacija, kroz koju na neki način prolazi i glavna junakinja", kaže naša sagovornica.

Kroz priču o ličnoj izolaciji, pod dejstvom lekova koje glavna junakinja uzima, autorka pokazuje koliko otuđenje može da bude razborito. Ovo delo predstavlja kritiku savremenog društva, priču o usamljenosti, zavisnosti i mentalnom zdravlju.

Otesa Mošfeg je jedna od najsmelijih savremenih američkih književnica što potvrđuju i brojne nagrade koje je dobila tokom karijere.

 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: Bantustan

Psiholog Miša Raič nam za ovu nedelju preporučuje jedan nesvakidašnji putopis. U pitanju je "Bantustan", knjiga iza koje stoje autori…

.

Vredi pročitati: Područje bez signala

Novinar Igor Išpanović nam ove nedelje preporučuje roman Roberta Perišića "Područje bez signala", koji je široj publici poznat kao inspiracija…

.

Vredi pročitati: "Stepski vuk"

Za ovu nedelju muzičar Luka Dubak nam preporučuje jedan klasik - u pitanju je delo Hermana Hesea "Stepski vuk".

.

Vredi pročitati: "Talason"

Novinarka Sanja Đorđević nam za ovu nedelju preporučuje jednu mističnu knjigu - u pitanju je roman "Talason" autora Dragana Orlovića.

.

Vredi pročitati "Umeće ratovanja"

Osnivač besplatne edukativne platforme za digitalno preduzetništvo i digitalni marketing GoStudy, Vladimir Mladenov preporučio nam je za ovu nedelju knjigu…

.

Vredi pročitati "To nije ljubav"

Pesnikinja i članica novosadskog padobranskog centra Milana Janjičić za ovu nedelju preporučuje zbirku poezije "To nije ljubav" Bojane Končarević.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo