...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Anja

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Knjiga o groblju"

24.01.2022.

Prva književnica koja piše epsku fantastiku i autorka knjige "Afanasi: Večni san" Tatjana Popov ove nedelje preporučuje roman "Knjiga o groblju", Nila Gejmena.

.

"Ovaj roman je priča o sasvim običnom dečaku. To jest, bio bi sasvim običan da ne živi na groblju, gde ga podižu i obrazuju duhovi, dok je njegov jedini staratelj biće koje ne pripada ni svetu živih, ni mrtvih. Na groblju, dečaka očekuju razne opasnosti i pustolovine. Dolazi u dodir sa svakakvim stvorenjima - vešticama, gulovima i tako dalje, ali prava opasnost vreba u svetu živih, jer je tamo čovek koji je pobio njegovu porodicu. Mislim da je ova knjiga zaista za sve uzraste, jer je očaravajuća priča o ljubavi i prijateljstvu koje se rađa tamo gde se to najmanje može očekivati", kaže Tatjana.

Nil Gejman je engleski pisac naučno fantastičnih i epskofantastičnih dela, kao i scenarista stripova. Među njegovim najpoznatijim delima smatraju se strip serijal "Sendmen" i romani "Zvezdana prašina", "Američki bogovi", "Koralina" i "Knjiga o groblju". Dobitnik je mnogobrojnih priznanja, među kojima su i Hugo i Nebjula nagrade. Prvi je autor koji je osvojio Njuberi i Karnidž medalje za isto delo - "Knjiga o groblju".

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Senka vetra"

Novosadska novinarka Lea Radlovački za ovu nedelju preporučuje knjigu "Senka vetra", španskog autora Karlosa Ruisa Safona. U pitanju je prvi…

.

Vredi pročitati: Moja godina odmora i opuštanja

Za kraj jula novinarka Darija Stjepić nam preporučuje roman "Moja godina odmora i opuštanja" američke spisateljice Otese Mošfeg.

.

Vredi pročitati: Tvoj sin, Huckleberry Finn

Knjiga nedelje nas ovaj put vodi u komšiluk, u Bosnu i Hercegovinu. Novinarka Šejla Džindo nam je skrenula pažnju na…

.

Vredi pročitati: "A htela sam"

Đorđe Majstorović, urednik književnog programa u Omladinskom centru CK13, preporučuje da pročitate novu zbirku poezije naše sugrađanke Maje Solar, pod…

.

Vredi pročitati: Mobi Dik

Kantautor Despot Tomić nam za ove vrele letnje dane preporučuje legendarnu knjigu Hermana Melvila "Mobi Dik".

.

Vredi pročitati "Psihomagija"

Umetnik performansa Rade Obradović za ovu nedelju preporučuje knjigu "Psihomagija" čileansko-francuskog multimedijalnog umetnika Alehandra Hodorovskog.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo