...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Knjiga o groblju"

24.01.2022.

Prva književnica koja piše epsku fantastiku i autorka knjige "Afanasi: Večni san" Tatjana Popov ove nedelje preporučuje roman "Knjiga o groblju", Nila Gejmena.

.

"Ovaj roman je priča o sasvim običnom dečaku. To jest, bio bi sasvim običan da ne živi na groblju, gde ga podižu i obrazuju duhovi, dok je njegov jedini staratelj biće koje ne pripada ni svetu živih, ni mrtvih. Na groblju, dečaka očekuju razne opasnosti i pustolovine. Dolazi u dodir sa svakakvim stvorenjima - vešticama, gulovima i tako dalje, ali prava opasnost vreba u svetu živih, jer je tamo čovek koji je pobio njegovu porodicu. Mislim da je ova knjiga zaista za sve uzraste, jer je očaravajuća priča o ljubavi i prijateljstvu koje se rađa tamo gde se to najmanje može očekivati", kaže Tatjana.

Nil Gejman je engleski pisac naučno fantastičnih i epskofantastičnih dela, kao i scenarista stripova. Među njegovim najpoznatijim delima smatraju se strip serijal "Sendmen" i romani "Zvezdana prašina", "Američki bogovi", "Koralina" i "Knjiga o groblju". Dobitnik je mnogobrojnih priznanja, među kojima su i Hugo i Nebjula nagrade. Prvi je autor koji je osvojio Njuberi i Karnidž medalje za isto delo - "Knjiga o groblju".

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Ljubavnice"

Pesnikinja i feministička aktivistkinja Jelena Angelovska, preporučuje vam da pročitate roman "Ljubavnice", austrijske književnice Elfride Jelinek, dobitnice Nobelove nagrade 2004.…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo