...
TRENUTNO20:00 - 21:00Radio Gruvanje

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Hari Poter

03.01.2022.

Novinarka Iva Gajić preporučila nam je da se na početku ove 2022. godine vratimo u Hogvorts i svet Harija Potera.

.

"Hari Potera preporučujem naročito ljudima koji su prešli dvadesetu, jer je savršeno napisana i vraća u detinjsvo i čari na koje zaboravimo kada krenemo da radimo, studiramo i uđemo u obaveze", kaže Iva.

Ovaj serijal romana fantazije koji je napisala Dž. K. Rouling, sastoji se od ukupno sedam naslova koji su izlazili između 1997. i 2007. godine.

Već nakon prvog romana "Hari Poter i Kamen mudrosti" knjige su stekle ogromnu popularnost, priznanja kritike i komercijalni uspeh širom sveta. Upravo zbog toga često se smatraju temeljima moderne književnosti za odrasle.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Talason"

Novinarka Sanja Đorđević nam za ovu nedelju preporučuje jednu mističnu knjigu - u pitanju je roman "Talason" autora Dragana Orlovića.

.

Vredi pročitati "Umeće ratovanja"

Osnivač besplatne edukativne platforme za digitalno preduzetništvo i digitalni marketing GoStudy, Vladimir Mladenov preporučio nam je za ovu nedelju knjigu…

.

Vredi pročitati "To nije ljubav"

Pesnikinja i članica novosadskog padobranskog centra Milana Janjičić za ovu nedelju preporučuje zbirku poezije "To nije ljubav" Bojane Končarević.

.

Vredi pročitati "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni"

Jutjuber i influenser Nemanja Arsić Cone za ovu nedelju preporučuje knjigu "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni" Stiva Harvija.

.

Vredi pročitati trilogiju "Vernon Trodon"

Umetnica iz Novog Sada Nika Jasna Đukić za ovu nedelju preporučuje trilogiju "Vernon Trodon" francuske spisateljice Viržini Depent.

.

Vredi pročitati "Ja sam Malala"

Generalna menadžerka Superklastera Web3&Blockchain, predsednica Srpske Blokčejn Inicijative, osnivačica "Taboo dnevnika", govornica na mnogim konferencijama i obukama za mlade, Emilija…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo