...
TRENUTNO17:00 - 21:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Arzamas"

24.07.2023.

Kristina Šarić, izvršna producentkinja Bloomberg Adria, preporučuje da pročitate knjigu Ivane Dimić "Arzamas", za koju je autorka dobila Ninovu nagradu 2016. godine.

.

Knjiga "Arzamas" Ivane Dimić je potresna i iskrena priča o majci koja boluje od demencije i ćerki koja o njoj brine. Nesvakidasnja forma koja kombinuje prozno i dramsko, ispunjena je ljubavlju koja sivilo teške svakodnevice boji u sve boje života.

"Preporučujem knjigu svima: i mamama i ćerkama, sinovima, muževima, očevima i braći, tetkama i tečama… Jer to je priča o životu i porodičnim vezama. A svi znamo da, koliko god ti odnosi bili kompleksni, porodica je ono što se na kraju računa, kakva god ona bila. A Ivana Dimić je svojim umećem kroz dva različita literarna toka, skoro pa filmski, dočarala najjaču vezu na svetu, vezu majke i ćerke", priča Kristina.

"Iako je nezahvalno porediti različite vrste umetnosti, nekako ne mogu da se otrgnem da kad god pomislim na 'Arzamas' u glavi čujem Konstraktu koja peva: 'Ja sam koren, ja sam grana, samo mi se čini da sam sama. Iza mene stoji moja mama, iza moje mame njena mama, pa njena mama, pa njena mama…', kaže naša sagovornica.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Ciljevi"

Preporuka knjige za ovu nedelju dolazi "sa izvora", iz Gradske biblioteke Novog Sada. Ljiljana Maširević je bibliotekarka u ogranku "Stevan…

.

NOFEK broj 7: tri dana druženja s knjigom

Novosadski festival knjige NOFEK održava se ove godine po sedmi put, u periodu od 8. do 10. septembra u bašti…

.

Vredi pročitati "Kontakt"

Studentkinja komunikologije Jelisaveta Zubac za ovu nedelju preporučuje roman "Kontakt" Karla Sejgana.

.

Vredi pročitati: "Naopačke: Škola obrnutog sveta"

Multimedijalni umetnik Igor Stević za ovu nedelju preporučuje knjigu "Naopačke: Škola obrnutog sveta" urugvajskog autora Eduarda Galeana.

.

Pesme domaćih mladih autora su veoma kvalitetne

Leto je vreme kada, makar na kratko, uspevamo da se odmorimo od svakodnevnih aktivnosti i posvetimo se nekim zanimljivim stvarima…

.

Nedeljni vodič od 25. septembra do 1. oktobra

Poslednji dani septembra donose nam dosta raznovrsnih događaja u vidu promocija filmova, knjiga, stand up večeri, žurki i koncerata.

  • 16:40 O tome se priča
  • 16:50 Tehnologija
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo