...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Tea Tulić: "Maksimum jata"

21.08.2017.

Pisac Bojan Krivokapić koji je nedavno objavio roman "Proleće se na put sprema" ove nedelje preporučuje štivo koje bi moglo da se nađe u vašim rukama i kućnim bibliotekama.

.

Mlada riječka književnica Tea Tulić nedavno je objavila roman "Maksimum jata", a Bojan kaže da je upravo čita i da uživa u svakoj rečenici.

"To je druga Teina knjiga, prozna knjiga, koja se, u primorskom ambijentu, bavi pitanjima jata, kolektiviteta, karnevala, porodice, kuće, ptica... Tea Tulić božanstveno piše. I njena prva knjiga 'Kosa posvuda' je odlična", kaže on.

Kako je Bojan vezan za  prostor bivših jugoslovenskih republika, za ljude i predele koji se nalaze u tom prostoru, preporučuje i jednu savremenu spisateljicu iz Bosne i Hercegovine.

"Prošle godine je izašla knjiga Lejle Kalamujić 'Zovite me Esteban', prozna knjiga sarajevske spisateljice koja govori o gubitku, Sarajevu i ljubavi na vrlo sofisticiran, lirski, otmen, nepretenciozan način", dodaje Bojan.

I na kraju, za one koji više vole da čitaju poeziju, Bojan preporučuje prve zbirke poezije dvojice pesnika Stevana Tatalovića, koji je napisao zbirku "Ustupanje mesta" i knjigu Gorana Stamenića "Sveti magnet".

J. Z.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Ljubavnice"

Pesnikinja i feministička aktivistkinja Jelena Angelovska, preporučuje vam da pročitate roman "Ljubavnice", austrijske književnice Elfride Jelinek, dobitnice Nobelove nagrade 2004.…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo