...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Kultura / Knjiga

Knjiga nedelje: Autobiografija Fredija Merkjurija

18.04.2016.

Knjiga "Fredi Merkjuri: Život ispričan sopstvenim rečima" najvernija je autobiografija omiljenog pevača grupe Queen. U knjizi su sakupljeni razni intervjui poznatog muzičara, pa čak i oni koji nikada nisu bili objavljeni. Autori knjige o ekstravagantnom pevacu su Gred Brooks i Simon Lupton koji su skupili sve što su mogli, dok je predgovor napisala Fredijeva majka Jer Bulsara. 

.

Upravo ovu knjigu preporučio vam je di-džej i producent Vladimir Aćić koji kaže da je bitno pokazati i onu drugu, ne tako lepu stranu priče.

"Ova knjiga je na mene ostavila najjači utisak. Knjiga govori o njegovom životu i stvaralaštvu i prilično je poučna. Zapravo, imate jedinstvenu priliku da pročitate iz prvog lica kako je izgledao život najveće muzičke legende", kaže Vladimir.

Fredijeva priča ispričana je njegovim rečima, a to su umesto njega zapisali najbliži. Iako je na sceni bio više od 20 godina, Fredi je bio vrlo povučena osoba. Izbegavao je intervjue jer se osećao neprijatno u društvu nepoznatih osoba. Autobiografija će vas odvesti na putovanje kroz karijeru legendarne grupe Queen, kroz njihove raspade i ponovna okupljanja. Vladimir takođe dodaje da je knjiga bitna onima koji žele da se bave bilo kojim vidom performansa.

"U knjizi generalno možete pročitati stvari o muzici i izvođačima, šta su radili, šta ipak nisu trebali da urade i kakav život vode", rekao je Vladimir i dodao da je lično oduševljen tim štivom.

U knjizi se takođe nalaze i četiri priloga fotografija u boji koje prate Fredijev život. Knjiga detaljno opisuje Fredijevu ličnu priču o traganju za ostvarenjem snova, nastajanju mnogih pesama i zajedničkom radu na albumima. Ukoliko vas zanima život jednog od največih muzičkih ikona Fredija Merkjurija, obavezno pročitajte knjigu "Freddie Mercuri: Život ispričan sopstvenim rečima".

L.K.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Mi, deca sa stanice Zoo"

Mlada dizajnerka iz Novog Sada, Milana Bogunović nam je za ovu nedelju preporučila knjigu sa kojom su se već susrele…

.

Vredi pročitati: Fotografija od ideje do realizacije

Višnja Šešum (Milić) je devojka koja je pre nekoliko godina odlučila da izađe iz velike korporativne mašine i krene putem…

.

Vredi pročitati: "Mistični kabare"

Glumica Isidora Vlček je Akademiju umetnosti završila u Novom Sadu, gde je i rođena. Osim glumom, bavi se i muzikom…

.

Vredi pročitati: Kintsugi Tijela

Nekako se uvek čini da leti pročitamo najviše knjiga. Možda i zbog viška vremena koje volimo da utrošimo u neko…

.

Vredi pročitati Kleptonovu autobiografiju

Poznata beogradska bubnjarka Milica Georgijević, koja je inače diplomirala Opštu lingvistiku, preporučila nam je knjigu koja će biti zanimljiva ne…

.

Svako mora pažljivo da donosi odluke

Enna Mesaroš ima 17 godina i prošle nedelje objavila je svoju prvu knjigu, pod nazivom "Ne maši mi nožem ispred nosa",…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo