...
TRENUTNO10:30 - 10:45Tehnologija

Kultura / Knjiga

Knjiga nedelje: Autobiografija Fredija Merkjurija

18.04.2016.

Knjiga "Fredi Merkjuri: Život ispričan sopstvenim rečima" najvernija je autobiografija omiljenog pevača grupe Queen. U knjizi su sakupljeni razni intervjui poznatog muzičara, pa čak i oni koji nikada nisu bili objavljeni. Autori knjige o ekstravagantnom pevacu su Gred Brooks i Simon Lupton koji su skupili sve što su mogli, dok je predgovor napisala Fredijeva majka Jer Bulsara. 

.

Upravo ovu knjigu preporučio vam je di-džej i producent Vladimir Aćić koji kaže da je bitno pokazati i onu drugu, ne tako lepu stranu priče.

"Ova knjiga je na mene ostavila najjači utisak. Knjiga govori o njegovom životu i stvaralaštvu i prilično je poučna. Zapravo, imate jedinstvenu priliku da pročitate iz prvog lica kako je izgledao život najveće muzičke legende", kaže Vladimir.

Fredijeva priča ispričana je njegovim rečima, a to su umesto njega zapisali najbliži. Iako je na sceni bio više od 20 godina, Fredi je bio vrlo povučena osoba. Izbegavao je intervjue jer se osećao neprijatno u društvu nepoznatih osoba. Autobiografija će vas odvesti na putovanje kroz karijeru legendarne grupe Queen, kroz njihove raspade i ponovna okupljanja. Vladimir takođe dodaje da je knjiga bitna onima koji žele da se bave bilo kojim vidom performansa.

"U knjizi generalno možete pročitati stvari o muzici i izvođačima, šta su radili, šta ipak nisu trebali da urade i kakav život vode", rekao je Vladimir i dodao da je lično oduševljen tim štivom.

U knjizi se takođe nalaze i četiri priloga fotografija u boji koje prate Fredijev život. Knjiga detaljno opisuje Fredijevu ličnu priču o traganju za ostvarenjem snova, nastajanju mnogih pesama i zajedničkom radu na albumima. Ukoliko vas zanima život jednog od največih muzičkih ikona Fredija Merkjurija, obavezno pročitajte knjigu "Freddie Mercuri: Život ispričan sopstvenim rečima".

L.K.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati: "Prednosti jednog marginalca"

Katarina Kostić, autorka popularnog bloga o knjigama "Prerazmišljavanje" i osnivačica Novosadske razmene knjiga, preporučuje vam da pročitate roman "Prednosti jednog…

.

Stvari se stalno vrte u krug

Mogli bismo, gotovo sa sigurnošću, da kažemo da se za jedan veliki festival, poput Exita, proda mnogo više karata nego…

.

Vredi pročitati: “Problem tri tela”

Sociolog i profesor na Sveučilištu u Zadru Krešimir Krolo preporučuje da pročitate naučno-fantastični roman “Problem tri tela” kineskog autora Liju…

  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo