...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Kultura / Knjiga

Čaba Silađi: Čitajte "Put mirnog ratnika"

29.08.2016.

Olimpijac Čaba Silađi, jedan od naših najperspektivnijih individualnih sportista, želi da podeli sa vama knjigu koja mu se duboko urezala u sećanje. "Put mirnog ratnika" Dena Milmena roman je koji u sebi prelama istinite događaje sa elementima fikcije. Pomalo autobiografska, uz mnogo mašte i zdravog humora, knjiga je postala veliki hit pre svega zahvaljujući činjenici da je Den Milmen, svestki šampion u gimnastici. On u knjizi putuje u područja romanse i magije, svetlosti i tame, tela uma i duha. 

.

"Preporučio bih 'Put mirnog ratnika' Dena Milmena jer je to knjiga koja je ostavila ogroman utisak na mene. Ja sam prvo pogledao film koji je snimljen po ovom delu, ali me je tek knjiga zamislila i oduševila", kaže Čaba.

"Put mirnog ratnika" je delom autobiografska uz mnogo fikcije, a može se čitati i kao motivaciono delo. Ova knjiga koje sa neprevaziđenim humorom prenosi prodornu mudrost i istinu, govori direktno o univerzalnoj potrazi za srećom.

"To je knjiga o sportisti, gimnastičaru u Americi pisana po istinitim motivima. Veoma je maštovita i mislim da će svi ljudi, ne samo sportisti, u njoj pronaći mnogo toga što im se dopada i što će ih oduševiti, a na kraju i naterati da na život gledaju drugačijim očima", kaže Čaba.

Den Milmen je bivši šampion sveta u gimnastici na trambolini, univerzitetski profesor, instruktor borilačkih veština, učitelj i autor četrnaest knjiga iz oblasti samo-pomoći. "Put mirnog ratnika" adaptiran je u dugometražni nagrađivani film, "Peaceful Warrior" iz 2006. godine u režiji Viktora Salve sa Nikom Noltom u glavnoj ulozi. Na Svetskom šampionatu u trambolini, u Londonu 1964. godine, Den Milmen je postao prvi svetski prvak u toj disciplini.

P. K.

Možda te još zanima:

.

Čaba Silađi: Ne vidim se u sportu posle karijere

Sedmo mesto na Evropskom prvenstvu u Londonu u trci na 50 metara prsno, samo je trenutni domet Čabe Silađija, jednog…

.

Novosadske pozorišne igre vraćaju mlade u pozorište

Treće Novosadske pozorišne igre, internacionalni festival pozorišta za decu i mlade, održavaju se u novosadskom Pozorištu mladih od 8. do…

.

Nedeljni vodič od 06. do 12. maja

Početak maja donosi nam veliki izbor događaja!

.

Ritam Evrope! ove godine od 7. do 10. maja

Ovogodišnja manifestacija Ritam Evrope! održava se od 7. do 10. maja u Novom Sadu i obuhvata četiri događaja. Kakos u…

.

Vredi pročitati: "Sloboda" i "Bodi artist"

Profesor filozofije u gimnaziji Jovan Jovanović Zmaj i muzičar u sastavima Professory i OSSA Quartet Aleksandar Turukalo ove nedelje nam…

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo