...
TRENUTNO11:00 - 12:00Za i protiv

Kultura / Film

Zašto "Malce" u bioskopima ne možete gledati u odelu?

07.07.2022.

Bioskopi zabranjuju tinejdžerima da nose odela na projekcijama filma "Malci 2: Gruov početak", nakon što je trend #gentleminions, prema tvrdnjama predstavnika bioskopa - podstakao grubo ponašanje.

.

Foto: Ilumination / Universal Pictures

Mladi ljudi sve češće snimaju sebe kako u grupama dolaze na projekciju i gledaju film, dok jedu banane i ponašaju se kao Feloni Gru, a neke projekcije su navodno, zbog neadekvatnog ponašanja - prekinute.

Nejasno je kako je nastao trend, ali video-snimci, koji imaju milionske preglede, prikazuju određene grupe u zemljama širom sveta koje prisustvuju projekcijama dok usvajaju prepoznatljivi gest šakama superzlikovca Felonija Grua. Neki su viđeni kako jedu banane tokom projekcija, što se odnosi na omiljenu hranu Gruovih žutih pomagača, Malaca.

Iako se na većini objava ne vidi agresivno ponašanje, na nekim snimcima vidi se i čuje vika u bioskopskoj sali, gađanje kokicama i raznim predmetima. Ovo je navelo neke bioskope u Velikoj Britaniji da propišu kod oblačenja, a jedan nezavisni bioskop u mestu Vejdbridž zabranjuje deci bez pratnje da nose odela dok gledaju film.

Filmski studio Universal Pictures, koji je producirao film, podržao je trend #gentleminions.

(RTS)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Hari Poter uživo u Beogradu!

Ako ste ljubitelj univerzuma Harija Potera, onda ste sigurno znali da se u Beogradu dešavala konvencija posvećena čarobnjačkom svetu!

.

Uprkos kritikama "Mala sirena" prolazi dobro u bioskopima

Novi Diznijev film "Mala sirena" doneo je čak 117,5 miliona dolara na američkim blagajnama. Rimejk klasika iz 1989, sa Hale…

.

Mladi pisci progovorili o temi partnerskog nasilja

Iza zbirke kratkih priča pod nazivom "I ovo je nasilje" stoji 20 mladih autora i autorki iz Novog Sada. Njihove…

.

Kako se Barbi snalazi u stvarnom svetu?

Novi trejler prikazuje Barbi, koju glumi Margo Robi, i Kena, kojeg glumi Rajan Gosling, kako plešu u svom ružičastom svetu,…

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

.

Vredi pročitati: Karel Destovnik Kajuh, revolucija i poezija

Darko Nikolovski, odnosno "drug Darko Nikolovski" politički je aktivista, umetnik i muzičar iz Slovenije. Poznat je po političkom radu i…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Za i protiv
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo