...
TRENUTNO13:30 - 13:45Pesma dana

Kultura / Film

Zašto "Malce" u bioskopima ne možete gledati u odelu?

07.07.2022.

Bioskopi zabranjuju tinejdžerima da nose odela na projekcijama filma "Malci 2: Gruov početak", nakon što je trend #gentleminions, prema tvrdnjama predstavnika bioskopa - podstakao grubo ponašanje.

.

Foto: Ilumination / Universal Pictures

Mladi ljudi sve češće snimaju sebe kako u grupama dolaze na projekciju i gledaju film, dok jedu banane i ponašaju se kao Feloni Gru, a neke projekcije su navodno, zbog neadekvatnog ponašanja - prekinute.

Nejasno je kako je nastao trend, ali video-snimci, koji imaju milionske preglede, prikazuju određene grupe u zemljama širom sveta koje prisustvuju projekcijama dok usvajaju prepoznatljivi gest šakama superzlikovca Felonija Grua. Neki su viđeni kako jedu banane tokom projekcija, što se odnosi na omiljenu hranu Gruovih žutih pomagača, Malaca.

Iako se na većini objava ne vidi agresivno ponašanje, na nekim snimcima vidi se i čuje vika u bioskopskoj sali, gađanje kokicama i raznim predmetima. Ovo je navelo neke bioskope u Velikoj Britaniji da propišu kod oblačenja, a jedan nezavisni bioskop u mestu Vejdbridž zabranjuje deci bez pratnje da nose odela dok gledaju film.

Filmski studio Universal Pictures, koji je producirao film, podržao je trend #gentleminions.

(RTS)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Hari Poter uživo u Beogradu!

Ako ste ljubitelj univerzuma Harija Potera, onda ste sigurno znali da se u Beogradu dešavala konvencija posvećena čarobnjačkom svetu!

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo