...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Tom Henks nominovan za tri Zlatne maline

24.01.2023.

Iako je njegov poslednji film "Elvis", u kom glumi pevačevog menadžera Toma Parkera, favorit u kategoriji najboljeg filma na ovogodišnjim Oskarima, Tom Henks je zaradio tri nominacije za Zlatnu malinu, nagradu koja se dodeljuje za najgora filmska ostvarenja.

.

Foto: YouTube / Late Night with Seth Meyers

Za ovu nagradu nominovan je za dve uloge: Prislijevog menadžera u biografskom filmu "Elvis" i za ulogu Đepeta u Diznijevom rimejku filma "Pinokio". U saopštenju za javnost organizatora dodele Zlatnih malina stoji da je Henksova uloga u filmu "Elvis" "najviše ismevan performans u 2022. godini".

Dodatno je nominovan u kategoriji "najgoreg filmskog spoja", a to su "Tom Henks i njegovo lice puno lateksa (uz smešan naglasak)." I dok film "Elvis" i njegovu zvezdu Ostina Batlera kritičari hvale, Henksovu ulogu njegovog menadžera, pukovnika Toma Parkera, mnogi su žestoko kritikovali.

Diznijev "Pinokio" je među pet nominovanih za najgori film za ovogodišnju Zlatnu malinu, uz kontroverzni biografski film o Merilin Monro pod nazivom "Plavuša". U kritici Njujork tajmsa piše da se Henks u filmu "Pinokio" pojavljuje s gomilom lateksa na licu i ima bizaran naglasak.

Nominacije za Zlatne maline obično se objavljuju dan pre objave nominacija za Oskara. Henks je u užem izboru za Oskara za najboljeg glumca za film "A Man Called Otto".

(Hina)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za festival DIY filma Naiva

Dom b612 ove godine organizuje četvrti po redu Festival amaterskog filma, koji će biti održan od 20. do 21. septembra…

.

Letnji bioskop u Novom Sadu: Francuski filmovi i olimpijska euforija

Francuski institut u Srbiji, Mreža kulturnih stanica i i EU info point Novi Sad pozivaju vas u "Francuski bioskop na…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Prva nedelja jula donosi nekoliko zanimljivih događaja i mali predah pred narednu sedmicu, kada nas očekuje Exit festival.

.

Film na osnovu scenarija ChatGPTa bez premijere u bisokopu

Filmadžije se odavno interesuju za veštačku inteligenciju, a ova je s velikog platna prešla u stvaran život i počela da…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Poslednja nedelja juna ispunjena je događajima za sve ljubitelje muzike, filma, knjiga, a pre svega dobrog provoda i druženja.

.

Netfliks otvara dva zabavna kompleksa u Americi

Netflix planira da 2025. godine otvori dva "Netflix House" zabavna kompleksa u Dalasu u državi Teksas i mestu King of…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo