...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura / Film

The Pope's Exorcist: Demon, sveštenik i vekovna zavera

03.03.2023.

Početkom aprila očekuje se premijera novog horor-trilera inspirisanog memoarima sveštenika Gabrielea Amorta, nekadašnjeg glavnog egzorcista Vatikana za kojeg se navodi da je odradio preko 100 hiljada egzorcizama.

.

Foto: Promo / Sony Pictres Entertaiment

Trejler za ovaj film prikazuje zastrašujećeg demona, duboko zakopanu vatikansku tajnu i opasnost koja seže čak i do samog pape.

Glavnog egzorcista Vatikana, prekaljenog Gabrielea Amorta pozivaju da istraži opsednutost jednog dečaka. Poznavajući da 98 posto slučaja zahteva samo kvalitetnu psihološku pomoć, ostaće iznenađen kad otkrije da dečaka zaista opseda demon, ali i da demon s Vatikanom deli dugo skrivanu misteriju, te da su mu namere puno gore nego što je Amorth očekivao.

U ulozi Amorta gledaćemo Rasela Koroua koji se do sada nije oprobao u ovom filmskom žanru. Pored njega, tu je i Franko Nero u ulozi pape, a glas demonu pozajmljuje Ralf Ineson.

Film je inspirisan Amortovim memoarima - "Egzorcista govori" i "Novi izveštaji jednog egzorciste", koji su brzo postali međunarodni bestseleri. Amort je rođen 1925. godine u Modeni, zaređen je 1954, a u 61. godini života postaje egzorcist Rimske biskupije. Godine 1990. osniva Međunarodno udruženje egzorcista kojim je predsedavao sve do 2000. godine.

(Klix)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za festival DIY filma Naiva

Dom b612 ove godine organizuje četvrti po redu Festival amaterskog filma, koji će biti održan od 20. do 21. septembra…

.

Letnji bioskop u Novom Sadu: Francuski filmovi i olimpijska euforija

Francuski institut u Srbiji, Mreža kulturnih stanica i i EU info point Novi Sad pozivaju vas u "Francuski bioskop na…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Prva nedelja jula donosi nekoliko zanimljivih događaja i mali predah pred narednu sedmicu, kada nas očekuje Exit festival.

.

Film na osnovu scenarija ChatGPTa bez premijere u bisokopu

Filmadžije se odavno interesuju za veštačku inteligenciju, a ova je s velikog platna prešla u stvaran život i počela da…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Poslednja nedelja juna ispunjena je događajima za sve ljubitelje muzike, filma, knjiga, a pre svega dobrog provoda i druženja.

.

Netfliks otvara dva zabavna kompleksa u Americi

Netflix planira da 2025. godine otvori dva "Netflix House" zabavna kompleksa u Dalasu u državi Teksas i mestu King of…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo