...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Simpsonovi: Najdugovečnija američka animirana serija

28.02.2023.

Obnovom za 35. i 36. sezonu, američka animirana serija preći će 800 epizoda i nastaviti da bude na vrhu liste najdugovečnijih programa.

.

Foto: Promo / 20th Century Fox

Serija o stanovnicima Springfilda ne samo što će nastaviti da bude najdugovečnija animirana saga, kao i najdugovečnija komedija, već će ostati na čelu liste serija sa najdužim emitovanjem američkoj televizijskoj istoriji i ona koja ima najveći broj prikazanih epizoda.

Iako su od prve epizode emitovane 17. decembra 1989. "Simpsonovi" su predvideli mnoge stvari – od Trampa na čelu Amerike do napada na Kule bliznakinje ali sopstveni rekord, ipak, nisu.

"Kada smo počeli da radimo, svedočili smo propadanju civilizacije. Bart je bio ponosan što je bio ispod proseka. Majice sa njegovim likom bile su zabranjene. Znao sam da će to kad-tad popustiti", izjavio je Met Grening, tvorac serije.

Na listi najdugovečnijih američkih serija, odmah iz "Simpsonovih", je krimi drama "Red i zakon: Odeljenje za specijalne žrtve". Serija sa Mariškom Hargitej u ulozi detektivke Olivije Benson, uskoro završava 24. sezonu emitovanja sa do sada prikazanih više od 530 epizoda.

Sledi serija "Red i zakon" (22 sezone i 480 epizoda), "Family Guy” (21 sezona i više od 400 epizoda) i vestern drama "Miris baruta" iz 1955. sa dvadeset emitovanih sezona i 635 epizoda.

(Politika, 24sedam) 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Deo epizode "Saut Parka" napisala veštačka inteligencija

Kreatori animirane serije "South Park" poverili su pisanje jednog dela scenarija veštačkoj inteligenciji.

.

Vudi Harelson i Metju Mekonahi ponovo na malim ekranima

Skoro deset godina nakon prve sezone serije "True Detective" Vudi Harelson i Metju Mekonahi opet stižu na male ekrane, ali…

.

The Mandalorian: Četvrta sezona se već sprema...

Treća sezona jedne od najuspešnijih serija iz franšize "Ratovi zvezda" - "The Mandalorian" počela je sa prikazivanjem 1. marta na…

.

Najavljen spektakularni kraj prve sezone serije "The Last of Us"

Nakon više od dva meseca Elinog i Džoelovog putovanja u apokaliptičnoj seriji "The Last of Us", putovanje se bliži kraju.

.

Fubar: Prva televizijska serija Arnolda Švarcenegera

Arnold Švarceneger dobio je prvu televizijsku ulogu karijeri i to u novoj Netfliksovoj seriji "Fubar" čija je  premijera 25. maja.

.

Audio serija koja se bavi problemima mladih

"Opsesija" je audio serija koju su radili studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. U pitanju je krimi, odnosno, takozvana "who…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo