...
TRENUTNO17:00 - 18:00Radio Grafiti

Kultura / Film

Simpsonovi: Najdugovečnija američka animirana serija

28.02.2023.

Obnovom za 35. i 36. sezonu, američka animirana serija preći će 800 epizoda i nastaviti da bude na vrhu liste najdugovečnijih programa.

.

Foto: Promo / 20th Century Fox

Serija o stanovnicima Springfilda ne samo što će nastaviti da bude najdugovečnija animirana saga, kao i najdugovečnija komedija, već će ostati na čelu liste serija sa najdužim emitovanjem američkoj televizijskoj istoriji i ona koja ima najveći broj prikazanih epizoda.

Iako su od prve epizode emitovane 17. decembra 1989. "Simpsonovi" su predvideli mnoge stvari – od Trampa na čelu Amerike do napada na Kule bliznakinje ali sopstveni rekord, ipak, nisu.

"Kada smo počeli da radimo, svedočili smo propadanju civilizacije. Bart je bio ponosan što je bio ispod proseka. Majice sa njegovim likom bile su zabranjene. Znao sam da će to kad-tad popustiti", izjavio je Met Grening, tvorac serije.

Na listi najdugovečnijih američkih serija, odmah iz "Simpsonovih", je krimi drama "Red i zakon: Odeljenje za specijalne žrtve". Serija sa Mariškom Hargitej u ulozi detektivke Olivije Benson, uskoro završava 24. sezonu emitovanja sa do sada prikazanih više od 530 epizoda.

Sledi serija "Red i zakon" (22 sezone i 480 epizoda), "Family Guy” (21 sezona i više od 400 epizoda) i vestern drama "Miris baruta" iz 1955. sa dvadeset emitovanih sezona i 635 epizoda.

(Politika, 24sedam) 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Ko vidi Esfahan, video je pola sveta!

Prošlo je 45 godina od kako je zapad uveo sankcije Iranu. Kolika god da je to kazna, za ovu zemlju…

.

Koje filmove i serije je zaustavio štrajk glumaca i pisaca?

Brojne filmske i televizijske produkcije, poput Marvelovog rimejka "Blade" i Netfliksove serije "Stranger Things", već su obustavljene zbog štrajka scenarista,…

.

Šta sve znamo o drugoj sezoni "Squid Game"?

"Squid Game", najpopularnija serija u istoriji Netfliksa, uskoro će dobiti svoj nastavak, a njeni tvorci konačno su objavili imena svih…

.

"Stranger Things" više nije na tronu, "Sreda" najgledanija

"Sreda" je pretekla četvrtu sezonu serije "Stranger Things" koja je bila najgledanija Netfliksova serija na engleskom jeziku.

.

Nova serija "Idol" razočarala publiku

Nedavno su se pojavile informacije da se raspravlja da li će kontroverzna HBO-ova serija "Idol" doživeti drugu sezonu.

.

Zvezda "Terminatora" će biti deo "Stranger Things" univerzuma

Linda Hamilton, najpoznatija po ulozi Sare Konor u filmovima o "Terminatoru", glumiće, kako je najavljeno, u petoj i poslednjoj sezoni…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo