Kultura / Film

Rasprava o filmu "Šišanje"

24.02.2021.

Prva tribina na filmske teme koje se realizuje u sklopu projekta "Crno belo u boji" biće održana u četvrtak, 25. februara, u 17 časova na internet platformi Zoom. Film koji će se analizirati je "Šišanje", reditelja Stevana Filipovića iz 2010. godine.

.

Kako nam je rekla organizatorka Edit Vereš, izbor na film "Šišanje" pao je usled čestih pojava poruka mržnje i diskriminacije prema pojedinim društvenim grupama, ne samo u Novom Sadu već  i u drugim gradovima Srbije.

"Želimo da mladim ljudima prikažemo značaj filma u savremenom društvu, utičemo na razvijanje kulture dijaloga i analiziramo stvari koje nisu očigledne. Stoga su naši gosti na online tribini profesor psihologije sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Vladimir Mihić i reditelj filma, Stevan Filipović, koji će objasniti fenomen nastajanja potrebe za nasiljem i odgovoriti na pitanja publike", rekla je Edit.

Zbog organičenog broja učesnika, prijave su obavezne, a prijaviti se možete popunjavanjem formulara OVDE.

Projekat realizuje centar za društveni razvoj "Complexus", a s obzirom na to da za cilj ima proširivanje sadržaja za mlade iz oblasti kulture, ideja je da  se tribine održavaju na fakultetima, kada epidemijska situacija bude stabilnija. 

"Za sada ćemo se okupljati putem Zoom platforme, ulaznica za debatu je pogledan film, a dodatne informacije mogu se pronaći na Instagram stranici "Crno belo u boji" i Fejsbuk stranici centra za društveni razvoj "Complexus"

 

Možda te još zanima:

.

Debata: Mladi protiv zločina iz mržnje

Krovna organizacija mladih Srbije u saradnji sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) sprovodi projekat "Osvesti se – posveti…

.

Obeležen medjunarodni dan studenata u Novom Sadu

Gotovo 80 godina, Međunarodni dan studenata u svetu se obeležava u znak sećanja na događaj u kome su nacisti pogubili…

.

Prijavi se za Evropsku školu debate

Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za šestu generaciju polaznika "Evropske škole debate". Od novembra do februara…

.

Debata o transformaciji rada u kulturi

Prvi u nizu debatno-edukativnih događaja u 2018. u organizaciji programa "Kreativno mentorstvo" biće organizovan u subotu 31. marta od 18h…

.

Debata o rodnoj ravnopravnosti

Debata na temu "Zar se rodna ravnopravnost ne tiče samo žena?" održava se u subotu, 8. jula u 18 časova…

.

Dok Holidej šerovao selfi Bili Kida i Šejna

Uskoro ćemo i u starim "kaubojcima" viđati reklame za mobilne telefone.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Koji je najbolji način da se zaustavi širenje koronavirusa?

Oradio logo