...
TRENUTNO11:00 - 12:00Pop up

Kultura / Film

Openhajmer: Najduži film u karijeri Kristofera Nolana

14.06.2023.

Film "Openhajmer" proslavljenog reditelja Kristofera Nolana, koji se bavi životom tvorca nuklearne bombe, najduže je ostvarenje u njegovoj karijeri i traje gotovo tri sata.

.

Foto: YouTube / Universal Pictures

Agencija Associated Press piše da su snimljeni materijali još i duži i da je filmska traka dugačka preko 17 kilometara i teška oko 300 kilograma. Nolan je ispričao da su jasnoća i oštrina slike u ovom filmu do sada "bez presedana" i da je zahvaljujući 70-milimetarskom Imax filmu, postigao "3D efekat bez naočara".

"Imate ogroman ekran i popunjavate periferni vid publike. Uranjate ih u svet filma", rekao je reditelj.

Nolanovi filmovi su i ranije bili kritikovani kao preglasni, ali je sada verovatno dodatno pomerio granicu, prikazivanjem Triniti testa, koji je bio prva detonacija nuklearnog oružja u istoriji, prenosi Variety.

"Znali smo da ovo mora da bude izuzetno", dodao je on, ispričavši i da je uspeo da simulira eksploziju atomske bombe bez oslanjanja na vizuelne efekte.

Film "Openhajmer" prati teoretskog fizičara Roberta Openhajmera dok predvodi Menhetn projekat i stvara atomsku bombu s ciljem da okonča Drugi svetski rat. U glavnoj ulozi je Kilijan Marfi, a igraju još i Emili Blant, Met Dejmon, Robert Dauni Mlađi, Florens Pju i drugi.

Ostvarenje će se prikazivati u svetskim bioskopima od 21. jula.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Poslednja nedelja juna ispunjena je događajima za sve ljubitelje muzike, filma, knjiga, a pre svega dobrog provoda i druženja.

.

Netfliks otvara dva zabavna kompleksa u Americi

Netflix planira da 2025. godine otvori dva "Netflix House" zabavna kompleksa u Dalasu u državi Teksas i mestu King of…

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. juna

Nedelja medija, filmske projekcije, nekoliko festivala i veliki koncert njujorških veterana Agnostic Front obeležiće ovu nedelju u Novom Sadu...

.

Uhvati film traži volontere

Međunarodni filmski festival Uhvati film traži volontere/ke za poslove prevođenja. Svi koji imaju odlično znanje engleskog ili drugog stranog jezika…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Prednosti jednog marginalca"

Katarina Kostić, autorka popularnog bloga o knjigama "Prerazmišljavanje" i osnivačica Novosadske razmene knjiga, preporučuje vam da pročitate roman "Prednosti jednog…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Pop up
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo