...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Novi "Avatar" pomeren za 2025. godinu, "Ratovi zvezda" tek 2026.

16.06.2023.

Kompanija Dizni u utorak je ažurirala svoj raspored prikazivanja filmova i pokazala da je neke velike filmove otkazala za čak tri godine.

.

Foto: Promo / Walt Disney

Treći deo "Avatara" je pomeren za decembar 2025. sa ranijeg datuma koji je bio u decembru 2024. Dva druga nastavka "Avatara" pomerena su za tri godine na 2029, odnosno 2031. godinu.

Dva predstojeća filma u Marvelovoj franšizi "Osvetnici" ("The Avengers") vrednoj više milijardi dolara odložena su za godinu dana, do maja 2026. i maja 2027. Sledeći film iz serijala "Ratovi zvezda" ("Star Wars") je odložen za godinu dana, do maja 2026. Dizni nije objavio nijedan film iz ovog serijala još od 2019.

Iz Diznija nisu naveli razlog za kašnjenje. Izvršni direktor Bob Iger pokušava da izvuče više profita iz poslovanja, uključujući smanjenje potrošnje na sadržaj. Štrajk scenarista u SAD, koji je počeo 2. maja, pauzirao je proizvodnju mnogih velikih TV serija i filmova i doveo je do rizika od odlaganja. Neki su potpuno otkazani.

Odlaganja su nepoželjna vest za lance bioskopa koji očajnički traže više filmova iz studija kako bi privukli gledaoce da se vrate na njihova platna. "Avatar: Put vode" ("Avatar: The Way of Water"), drugi film u serijalu reditelja Džejmsa Kamerona, objavljen je u decembru. Film je dostigao najveću zaradu svih vremena sa prodajom karata od 2,3 milijarde dolara.

(Bloomberg Adria)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za festival DIY filma Naiva

Dom b612 ove godine organizuje četvrti po redu Festival amaterskog filma, koji će biti održan od 20. do 21. septembra…

.

Letnji bioskop u Novom Sadu: Francuski filmovi i olimpijska euforija

Francuski institut u Srbiji, Mreža kulturnih stanica i i EU info point Novi Sad pozivaju vas u "Francuski bioskop na…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Prva nedelja jula donosi nekoliko zanimljivih događaja i mali predah pred narednu sedmicu, kada nas očekuje Exit festival.

.

Film na osnovu scenarija ChatGPTa bez premijere u bisokopu

Filmadžije se odavno interesuju za veštačku inteligenciju, a ova je s velikog platna prešla u stvaran život i počela da…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Poslednja nedelja juna ispunjena je događajima za sve ljubitelje muzike, filma, knjiga, a pre svega dobrog provoda i druženja.

.

Netfliks otvara dva zabavna kompleksa u Americi

Netflix planira da 2025. godine otvori dva "Netflix House" zabavna kompleksa u Dalasu u državi Teksas i mestu King of…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo