...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Netfliksov film o Merilin Monro dočekan na nož kritike

30.09.2022.

Film "Plavuša" koji je svetsku premijeru imao na filmskom festivalu u Veneciji, konačno je prikazan na Netfliksu. Priča koji traje više od dva sata, prati uspon i pad legendarne Merilin Monro.

.

Foto: YouTube / Netflix

Film je naišao na oštre kritike među korisnicima društvenih mreža. Mnogi smatraju da ovo ostvarenje eksploatiše životnu priču slavne glumice i da ne prikazuje njenu pravu stranu.

"Holivud i javnost su bili nepravedni prema Merilin Monro, ali fokusirajući se isključivo na najlošije delove njenog života. Reditelj filma Endrju Dominik radi isto ono što navodno pokušava da kritikuje", piše kritičar magazina Variety.

Kritičari su takođe podeljeni. Neki su pohvalili glumu Ane de Armas, dok su drugi kritikovali ceo odnos prema životnoj priči najveće pop ikone 20. veka.

"Ako umetnici koji žele da potretišu njenu ličnost nisu zaintresovani za ceo spektar njenog života, onda možda uopšte ne treba da je prikazuju", zaključuje kritičar magazina Variety.

 (24sedam)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

"Plavuša": Novi pogled na život Merlin Monro

Netfliks je objavio prvi tizer filma "Plavuša" Endrua Dominika, sa Anom de Armas u glavnoj ulozi i to nikog drugog…

.

Sve što treba da znate o bikiniju

Prvog dana jula 1946. godine, Amerikanci su izveli prvu u seriji nuklearnih proba na atolu u Južnom Pacifiku. Četiri dana…

.

Vredi pročitati: tri knjige za hladne dane

Vaslilije Milinović je doktor književnih nauka, rukovodilac Centra za nauku Univerzitetske biblioteke u Beogradu. Pasionirani je čitalac. Nekada je bio…

.

Nedeljni vodič od 27. novembra do 3. decembra

Poslednja nedelja novembra donosi nam dosta kvalitetnih koncerata, a tu su još žurke, stand up nastupi i drugi događaji.

.

Poziv za kulturne i umetničke projekte

U okviru projekta Kultura za demokratiju, Hartefakt je raspisao novi poziv za dostavljanje predloga projekata za realizaciju kulturnih i umetničkih projekata.

.

Vredi pročitati: "Zašto se niste ubili"?

Aktivista i borac za ljudska prava Lazar Simić preporučuje knjigu Viktora Frankla "Zašto se niste ubili"? Ovo je, pre svega, knjiga o…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo