...
TRENUTNO18:45 - 19:00Lampica

Kultura / Film

Linč u filmu o Spilbergovom odrastanju

10.02.2022.

Impresivnoj glumačkoj postavi koju je reditelj Stiven Spilberg već odabrao za svoj polu-autobiografski film, pridružio se i njegov čuveni kolega Dejvid Linč, objavio je ekskluzivno američki Variety.

.

Foto: YouTube / Arab News

Za sada je poznato da će se drama zvati "The Fablemans", ali ne i koju je ulogu Spilberg namenio Linču, s kojim ranije nije sarađivao.

Istaknuti i nagrađivani reditelj, već se oprobao ispred kamera pošto je igrao i u svojoj hvaljenoj seriji "Tvin Piks", a gostovao je u "Louie" i "The Cleveland Show", a imao je i sporednu ulogu u filmu "Lucky" 2017.

Spilberg snima film koji će delom bili zasnovan na njegovom odrastanju u Arizoni, a premijera je planirana za ovu godinu. Glavni junak se ne zove Stiven, ali će priča preneti deo odnosa koji je reditelj imao sa roditeljima, a što je bila česta tema ili polazna tačka u mnogim njegovim dosadašnjim ostvarenjima.

Inače, reditelj je svoj prvi film snimio kada je imao samo 12 godina i govorio je o sudaru vozova, a koristio je svoje igračke, kako bi ekranizovao saobraćajnu nesreću. U medijima je i često govorio o godinama odrastanja u kojima se suočavao sa antisemitizmom, dok je snimao kućne i avanturističke filmove koristeći očevu 8-milimetarsku kameru.

(Euronews Srbija)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Za Dinu ne postoji dovoljno veliko platno

Ako pronađite bioskop sa najvećim platnom i bezobrazno glasnim ozvučenjem i dalje ćete imati problem da na pravi način doživite…

.

Stiven Spilberg želi da režira televizijsku seriju

Pojavljujući se u epizodi podkasta "Smartless", Spilberg je otkrio da bi želeo da režira televizijsku seriju u budućnosti.

.

Zlatni globusi filmovima "Fabelmanovi" i "Duhovi ostrva"

U Holivudu su dodeljene filmske nagrade Zlatni globus, što je prva velika dodela nagrada ove sezone.

.

"The Fablemans" je rekonstrukcija života Stvena Spilberga

Studio Universal predstavio je trejler za film "The Fabelmans" samo nekoliko sati nakon što je film premijerno prikazan na Filmskom…

.

Neotpakovana VHS kaseta "Povrataka u budućnost" prodata za 75.000 dolara

Kopija filma na danas zaboravljenom VHS formatu koja je bila u vlasništvu glumca Toma Vilsona, koji je igrao Bifa Tanena…

.

Spilberg snima film o svom odrastanju

Novi film proslavljenog reditelja Stivena Spilberga "The Fablemans" baziran je, između ostalog, na njegovim doživaljima tokom odrastanja.

  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 19:10 Vredi pročitati

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo