...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Avatar 2: Strani film sa najvećom zaradom kod nas

27.01.2023.

Za nešto više od mesec dana prikazivanja, ostvarenje Džejmsa Kamerona “Avatar: Put vode” na koje se čekalo 13 godina, u domaćim bioskopima pogledalo je 250.000 gledalaca, dok je svoju poziciju stranog filma sa najvećom zaradom već uveliko pozicioniralo u istoriji srpskih bioskopa, zaradivši više od 190 miliona dinara.

.

Foto: Promo / Disney

Pre dva dana objavljene su nominacije za nagradu Oskar, a filmskom 3D spektaklu “Avatar: put vode” dodeljene su četiri nominacije, od kojih i ona u kategoriji za najbolji film godine.

Poslednjih dana mnogo se govorilo o samom filmu, kao i o tome da je u svetu već premašio zaradu od dve milijarde dolara, postavši tako šesti film sa najvećom zaradom svih vremena, kao i to da je Džejms Kameron ušao u istoriju kao jedini reditelj čija su tri filma zaradila više od dve milijarde dolara na svetskim blagajnama ("Avatar" i "Titanik").

Kada se 2009. godine pojavio na velikom platnu kao pionirsko 3D naučno-fantastično delo, Avatar  jeimpresionirao gledaoce i vrtoglavom brzinom stekao veliki broj poštovalaca.

Kako "Avatar: Put vode" ispunjava očekivanja autora kada je o samom uspehu filma reč, producenti su za 2024. i 2026. godinu najavili filmove Avatar 3, odnosno Avatar 4.

(24sedam)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za festival DIY filma Naiva

Dom b612 ove godine organizuje četvrti po redu Festival amaterskog filma, koji će biti održan od 20. do 21. septembra…

.

Letnji bioskop u Novom Sadu: Francuski filmovi i olimpijska euforija

Francuski institut u Srbiji, Mreža kulturnih stanica i i EU info point Novi Sad pozivaju vas u "Francuski bioskop na…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Prva nedelja jula donosi nekoliko zanimljivih događaja i mali predah pred narednu sedmicu, kada nas očekuje Exit festival.

.

Film na osnovu scenarija ChatGPTa bez premijere u bisokopu

Filmadžije se odavno interesuju za veštačku inteligenciju, a ova je s velikog platna prešla u stvaran život i počela da…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Poslednja nedelja juna ispunjena je događajima za sve ljubitelje muzike, filma, knjiga, a pre svega dobrog provoda i druženja.

.

Netfliks otvara dva zabavna kompleksa u Americi

Netflix planira da 2025. godine otvori dva "Netflix House" zabavna kompleksa u Dalasu u državi Teksas i mestu King of…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo