...
TRENUTNO18:00 - 21:00RetroTips

Društvo

Poziv za učesnike u virtuelnim razmenama

08.12.2023.

Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan u okviru projekta "Youth in Western Balkans – A Virtual Postcard" poziva mlade srednjoškolce/ke i studente/kinje iz cele Srbije od 15 do 25 godina da se prijave za onlajn virtuelne razmene. Radni jezik interkulturalnih razmena je engleski. 

.

Foto: Mladi.org.rs

Virtuelne razmene vodiće treneri koji su prošli obuke u prethodnim mesecima. Tema interkulturalnog dijaloga biće pokrivena kroz razgovor o svemu onome što na njega utiče: stereotipi i predrasude, govor mržnje, komunikacija, društvene mreže, medijska pismenost i mnoge druge iz oblasti medija i ljudskih prava. Svaka virtuelna razmena trajaće tri do četiri sata.

Prijava je moguća putem MLADI kalendara koji je dostupan ovde. Potrebno je da se registruješ, a registracija je veoma laka: neophodno je da uneseš svoj mejl, ime i prezime, broj mobilnog telefona, lozinku i da označiš zemlju iz koje dolaziš. Nakon toga ćeš moći da se prijaviš na MLADI kalendar i odabereš termin. 

Termini su podeljeni u razmene namenjene srednjoškolcima i razmene namenjene studentima, jer će se sadržaj razmena razlikovati zavisno od toga kome su namenjene. Bitno je da odabereš termin koji želiš i trenera kod koga ćeš pohađati virtuelne razmene. Sa tobom će biti mladi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije. 

Da bi mogao da učestvuješ bitno je da si mlada osoba od 15 do 25 godina, srednjoškolac ili studenta nekog od fakulteta u Srbiji, da imaš pristup internetu i da budeš sve vreme na razmeni koja neće trajati duže od četiri sata.

Na ovim razmenama steći ćeš znanje iz oblasti medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga i razmenićeš iskustva sa vrpnjacima iz regiona. Čeka te i sertifikat koji potvrđuje da si uspešno završio virtuelnu razmenu 

Najaktivniji i najuspešniji učesnici razmena imaće priliku da se sastanu uživo (u jednoj od četiri zemlje koje učestvuju u razmenama) i dobiju podršku projektnog tima da zajedno proizvedu multimedijalne sadržaje koji se bave temom interkulturalnog dijaloga. 

Virtuelne razmene sprovode se u okviru projekta "Youth in Western Balkans – A Virtual Postcard" u saradnji Instituta za medije i različitosti – Zapadni Balkan i udruženja Omladinska Novinska Asocijacija u Bosni i Hercegovini (ONAuBiH), Foruma Mladi i Neformalna Edukacija (FORUM MNE) iz Crne Gore i Mladinski Obrazoven Forum (YEF) iz Severne Makedonije. 

Izvor: mladi.org.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Joker Out i Black Eyed Peas obeležili petak na Exitu

Druge večeri EXIT-a najviše pažnje privuklo je dvoje hedlajnera - pre svega bend Black Eyed Peas čiji je nastup publika…

.

Nulti dan EXIT-a u znaku Evrovizije

U sredu je na Petrovaradinskoj tvrđavi otvoren EXIT festival koji je, kao i svake godine, okupio veliki broj domaćih i…

.

Kako do jeftinijeg letovanja: first minute, paradajz turizam i autobus umesto aviona

Bez obzira da li svoj godišnji odmor planirate u first minute ili last minute režimu, ono što je sigurno je…

.

Nove generacije stari problemi

Poslednju epizodu emisije "U kakvoj zemlji želim da živim?", u ovoj sezoni, posvetili smo razgovoru sa četvoro mladih sa Zapadnog…

.

Mladi Borani pod pritiskom: Kako opstati u rudarskoj koloniji

Jedna od prvih stvari koje se primete pri ulasku u Bor jeste vozni park. Voze se skupi automobili, džipovi, limuzine.…

.

Borska mladost u senci rudnika: paljba, bleja, lopata

Bor je grad sa drugom najvećom prosečnom platom u Srbiji. Prvi je Beograd. 

  • 17:40 Prava stvar
  • 17:50 Prava stvar
  • 18:00 RetroTips
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo