...
TRENUTNO11:00 - 12:00Dnevna soba

Društvo

Poziv za mlade novinare

13.04.2022.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) u saradnji sa partnerskim organizacijama Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) i forum ZFD Srbija poziva mlade novinare i novinarke i studente i studentkinje novinarstva iz Srbije, koji imaju između 18 i 30 godina, da se prijave na seminar "Mediji i činjenice o genocidu u Srebrenici" koji će biti održan 13, 14. i 15. maja u Novom Sadu.

.

Predavači na seminaru biće Aleksandra Nikšić (BBC) i Teofil Pančić, novinski pisac. 

Učesnici će imati priliku da uče o praksi izveštavanja o ratnim zločinima 27 godina nakon genocida u Srebrenici, ali i usvoje znanje o izveštavanju u ratnim situacijama, u svetlu rata u Ukrajini. Takođe, posebna pažnja biće posvećena upoznavanju novinara sa širim društvenim kontekstom u vezi sa genocidom u Srebrenici.

Seminar će biti održan u Media Hub-u Nezavisnog društva novinara Vojvodine, a troškovi prevoza, smeštaja i hrane biće pokriveni od strane organizatora.

Učešće podrazumeva i praktičan rad na kreiranju multimedijalnih sadržaja, koji će biti plasirani u medijima i na društvenim mrežama.

NDNV poziva zainteresovane da se prijave na seminar popunjavanjem online formulara najkasnije do 3. maja. 

Projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke. Nemačka podržava napore u uspostavljanju participativne kulture sećanja, regionalne saradnje i pomirenja u regionu Zapadnog Balkana.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Besplatan seminar o podkastima

Omladinske novine organizuju besplatan seminar o podkastima i pozivaju studente, srednjoškolce i mlade novinare da se prijave. 

.

Seminar za nastavnike o karijernom savetovanju

Nacionalni centar evropske mreže za karijerno vođenje i savetovanje Euroguidance nastavlja da organizuje akreditovane seminare za nastavnike i stručne saradnike. 

.

Unapredi svoje sposobnosti

“Soft Skills Academy - Unapredi svoje sposobnosti” je internacionalni projekat koji EESTEC, Lokalni Komitet Beograd organizuje već 14 godina. Ove godine…

.

BEST design WEEK

Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd, trinaesti organizuje seminar dizajna i brendiranja, BEST design WEEK,  od 13. do 19. maja, koji će biti održan…

.

Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje

Otvorene su prijave za besplatne seminare u okviru regionalnog projekta Youth 4 Inclusion, Equality and Trust (Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje)…

.

Otvorene prijave za Međunarodni seminar sajber bezbednosti

Međunarodni seminar sajber bezbednosti 2023. biće održan u periodu od 25. februara do 5. marta u prostorijama Katedre za informatiku…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo