...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Učestvujte na konkursu "Avenir – Budućnost"

07.02.2022.

Francuski institut u Srbiji organizuje nagradni konkurs "Avenir – Budućnost“ i poziva sve osnovce, srednjoškolce i studente da pokažu koliko znaju francuski jezik i koliko im je stalo do budućnosti Evrope.

.

“Ovim konkursom dajemo priliku mladima da učestvuju u izgradnji evropske budućnosti, tako što će svoje stavove i ideje izložiti u pisanim radovima na francuskom jeziku, čime daju i doprinos promovisanju nastave francuskog jezika, jačanju osećanja pripadnosti evropskoj porodici, kao i zaključcima Srbije koji će biti izneti tokom Konferencije za budućnost Evrope”, stoji u pozivu Instituta.

Osnovci i srednjoškolci u svom radu trebalo bi da odgovore na pitanje Selon vous, quelles doivent être les priorités de l’Europe pour les dix prochaines années? (Po vašem mišljenju, šta bi trebalo da budu prioriteti Evrope u narednih deset godina?). Pismeni rad na francuskom treba da ima između 250 i 500 reči.

Pitanje za studente je Si vous étiez dirigeant d’un État européen que feriez-vous pour l’avenir de l’Europe? (Da ste lider jedne evropske države, šta biste uradili za budućnost Evrope?). Pismeni rad na francuskom treba da ima između 500 i 1.500 reči.

Teme radova mogu da budu klimatske promene i ekologija, zdravlje, ekonomija, socijalna pravda, evropske vrednosti, demokratija i vladavina prava, digitalna transformacija, sigurnost/bezbednost, migracije, obrazovanje, kultura, mladi, sport, a prihvataju se i druge ideje.


Svaki učesnik konkursa mlađi od 18 godina mora da dostavi Saglasnost roditelja/staratelja za učestvovanje na ovom Konkursu, u protivnom prijava će biti nepotpuna i neće ući u razmatranje.

Pismeni rad treba poslati na mail cm.educatif@institutfrancais.rs ili poštom na adresu Zmaj Jovina 11 Beograd 11000, do 16. februara 2022. godine, sa sledećim informacijama: ime, prezime, datum rođenja, adresa, broj telefona, email adresa.  Za osnovce i srednjoškolce potrebno je navesti naziv i mesto škole i ime profesora francuskog jezika, dok studenti navode naziv i mesto ustanove visokog obrazovanja.

Organizator će 21. februara 2022. godine obavestiti dobitnike telefonom i elektronskom poštom.

Za najbolje radove su predviđene i nagrade. 

Pedeset prvih osnovaca i srednjoškolaca imaće pristup digitalnoj francukoj platformi Maxicours.com sa svim francuskim kursevima (matematike, biologije, istorije, francuske književnosti, engleskog itd) od prvog razreda do mature. E-udžbenik sadrži interaktivne vežbe, multimedijalne dodatke u vidu galerija fotografija, video i audio zapisa, 3D animacija i slično. Nagrade za tri najbolja rada su tablet računar i elektronski čitači knjiga.

Nagradni honorari  za tri najbolja studentska rada su  60, 30 i 15 hiljada dinara.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Konkurs "IT Makes S(ci)ENCE" za naučno-istraživačke boravke u Francuskoj

Ambasada Francuske u Srbiji i Francuski institut u Srbiji otvorili su Konkurs za naučne-istraživačke boravke u Francuskoj pod nazivom “IT…

.

Social impact award 2023

Najveći evropski program za podršku inovacija u oblasti društvenog preduzetništva - Social Impact Award, otvorio je prijave za novi ciklus. Program…

.

Foto konkurs za stanovnike novosadskih studentskih domova

Studentski centar Novi Sad u saradnji sa SKCNS-om i SPC Vojvodina, raspisao je nagradni konkurs “Najlepša prolećna fotografija Novog Sada”.…

.

Plaćena praksa za studente novinarstva

Fondacija Slavko Ćuruvija otvorila je Konkurs za učešće u programu plaćenih praksi za studente novinarstva kojim poziva studente i studentkinje novinarstva…

.

Najbolji studentski radovi o EU

U toku je nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji.…

.

Konkuriši sa svojim scenariom za igru

Udruženje Krokodil i Nordeus fondacija, uoči festivala Krokodil, otvaraju konkurs za srednjoškolce pod nazivom Napiši priču za svoju igru. 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo