...
TRENUTNO20:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Trening "Mladi i sektor bezbednosti"

28.09.2021.

Ako imaš između 18 i 28 godina i želiš da naučiš i razumeš šta sektor bezbednosti podrazumeva, ali i da stekneš veštine koje će ti pomoći da razviješ strategije koje su vezane za bezbednost i sigurnost, prijavi se na KOMS-ov trening "Mladi i sektor bezbednosti".

.

Ovaj trening se realizuje uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji i pomoći će ti da razumeš šta znači bezbednosna kultura, da stekneš znanje, razviješ veštine i izgradiš samopouzdanje da na pravi način prepoznaješ ili baviš se bezbednosnim problemima i izazovima kod mladih,da stekneš znanje o promovisanju učešća mladih u izgradnji bezbednosne kulture, kao i prepoznavanju glavnih bezbednosnih izazova koji utiču na mlade u lokalnim zajednicama u Srbiji, ali i da naučiš nešto o razvijanju i jačanju saradnje između državnih institucija i civilnog društva u rešavanju bezbednosnih politika na nacionalnom i lokalnom nivou.  

Trening će biti održan online, u toku oktobra i novembra 2021, trajaće šest radnih dana u toku tri nedelje, a sastojaće se od tri dvodnevna modula.

Po završetku obuke, ista grupa polaznika nastaviće zajednički rad kroz Radnu grupu za mlade i imati šest online sastanaka u toku tri meseca sa ekspertom iz oblasti bezbednosti.

Nakon sastanaka definisaće se efikasne i inkluzivne preporuke i okvir za odgovor na bezbednosne potrebe i brige mladih žena i muškaraca u lokalnim zajednicama, prvenstveno kroz uključivanje bezbednosti mladih u Lokalne akcione planove za mlade i u cilju promovisanja učešće mladih u izgradnji bezbednosne kulture.  

Svi zainteresovani mogu da se prijave popunjavanjem online formulara najkasnije do 10. oktobra.

Možda te još zanima:

.

Squid Game video game?

Korejska serija o kojoj bruji internet, Squid Game, uskoro bi mogla da bude objavljena i kao video igra. 

.

Konkurs za studentski film i radionice kratkometražnog filma

Organizacija Filmkultura poziva sve zainteresovane studente, mlade profesionalce i filmske entuzijaste da se prijave za trodnevni mentorski program pod nazivom…

.

Online trening o održivom razvoju

Udruženje MagnetHouse otvorilo je konkurs za učešće na virtuelnom međunarodnom treningu na temu održivog razvoja CALYPSO-Common Action for Learning, Youth…

.

Nove funkcije na instagramu

Instagram ove nedelje dobija pregrešt novih funkcija, a među njima je konačno i mogućnost dodavanja novih fotografija i snimaka sa desktopa.…

.

Zoom kafica o kritičkom mišljenju

Nova Zum kafica, pod nazivom @Zastani – zapitaj se! 45 minuta o kritičkom mišljenju@ biće održana u utorak 26. oktobra…

.

Autentičnost starijih komada garderobe ne može se kopirati

Modni trendovi se menjaju u ciklusima, tako da nije čudno što se stilovi koje vezujemo za neke prošle decenije vraćaju…

  • 15:00 90 u 60
  • 16:00 Music Mix by Bea
  • 20:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo