...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Trening "Mladi i sektor bezbednosti"

28.09.2021.

Ako imaš između 18 i 28 godina i želiš da naučiš i razumeš šta sektor bezbednosti podrazumeva, ali i da stekneš veštine koje će ti pomoći da razviješ strategije koje su vezane za bezbednost i sigurnost, prijavi se na KOMS-ov trening "Mladi i sektor bezbednosti".

.

Ovaj trening se realizuje uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji i pomoći će ti da razumeš šta znači bezbednosna kultura, da stekneš znanje, razviješ veštine i izgradiš samopouzdanje da na pravi način prepoznaješ ili baviš se bezbednosnim problemima i izazovima kod mladih,da stekneš znanje o promovisanju učešća mladih u izgradnji bezbednosne kulture, kao i prepoznavanju glavnih bezbednosnih izazova koji utiču na mlade u lokalnim zajednicama u Srbiji, ali i da naučiš nešto o razvijanju i jačanju saradnje između državnih institucija i civilnog društva u rešavanju bezbednosnih politika na nacionalnom i lokalnom nivou.  

Trening će biti održan online, u toku oktobra i novembra 2021, trajaće šest radnih dana u toku tri nedelje, a sastojaće se od tri dvodnevna modula.

Po završetku obuke, ista grupa polaznika nastaviće zajednički rad kroz Radnu grupu za mlade i imati šest online sastanaka u toku tri meseca sa ekspertom iz oblasti bezbednosti.

Nakon sastanaka definisaće se efikasne i inkluzivne preporuke i okvir za odgovor na bezbednosne potrebe i brige mladih žena i muškaraca u lokalnim zajednicama, prvenstveno kroz uključivanje bezbednosti mladih u Lokalne akcione planove za mlade i u cilju promovisanja učešće mladih u izgradnji bezbednosne kulture.  

Svi zainteresovani mogu da se prijave popunjavanjem online formulara najkasnije do 10. oktobra.

Možda te još zanima:

.

Oradio i Carpe Noctem organizuju Astro šetnju, prijavi se!

Oradio će svoj osmi rođendan obeležiti i astro šetnjom na Fruškoj gori, koju pripremamo zajedno sa organizaciojom Carpe Noctem. Posetioci…

.

Novinari Oradija nagrađeni za etičko izveštavanje o mentalnom zdravlju

Novinari Oradija Jelena Božić i Petar Klaić dobitnici su tri nagrade koje dodeljuje Institut za javno zdravlje Vojvodine, u saradnji sa…

.

Oradio kviz te vodi na EXIT!

Exit festival ovog leta nagrađuje muzičko znanje slušalaca Oradija sa kompletima ulaznica za predstojeći  festival.

.

Odlične ocene za Oradio u izveštaju KOMS-a o mladima u medijima

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) predstavila je u četvrtak najnoviji izveštaj “Mladi u medijskom ogledalu 2021”. To je istraživanje koje…

.

Oradio vam želi srećnu Novu godinu!

Laknulo nam je kada se 2021. konačno završila. Verujemo da će ova 2022. biti puno bolja i pozitivnija, a to…

.

Squid Game video game?

Korejska serija o kojoj bruji internet, Squid Game, uskoro bi mogla da bude objavljena i kao video igra. 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo