...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Stipendija za društveno ili politički angažovane studente

24.04.2023.

Nemačka Fondacija Konrad Adenauer (KAS) dodeljuje stipendije za studijsku 2023/2024. godinu društveno ili politički angažovanim studentima završnih godina fakulteta, postdiplomcima i doktorantima, državljanima Srbije koji studiraju u zemlji. 

.

Stipendija iznosi 150 evra mesečno, a isplaćuje se u dinarskoj protivvrednosti u trajanju od 12 meseci. Pored finansijske podrške stipendistima je omogućena dodatna edukacija kroz različite aktivnosti u organizaciji fondacije.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti od treće godine studija kao i postdiplomci i doktoranti; a donja granica proseka na studijama je 8,5. Takođe, potrebno je da kandidati dobro govore engleski ili nemački jezik, kao i da u trenutku kandidovanja nemaju više od 30 godina. Kandidat ne sme biti u random odnosu. 


Rok za podnošenje prijava je 25. april. Studenti koji budu izabrani u uži krug, biće pozvani na razgovor (na srpskom i engleskom jeziku) sa članovima komisije za dodelu stipendije. 

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji možete pronaći ovde

A.K.

 


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Promocija programa stipendija Nemačke fondacije za životnu sredinu

Promocija programa stipendija Nemačke fondacije za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) biće održana u ponedeljak, 19. juna 2023.…

.

Objavljenje liste dobitnika studentskih stipendija i kredita

Ministarstvo prosvete objavilo je konačne liste studenata koji će biti korisnici studentskih stipendija i kredita u akademskoj 2022/2023. godini.

.

Konkurs za stipendije u Velikoj Britaniji

Britanska fondacija za školske stipendije otvorila je konkurs za prijavu studenata za stipendije za postiplomske studije ili stručno usavršavanje u…

.

Besplatne letnje škole u Berlinu, Parizu i Oslu

Studenti Univerziteta u Beogradu mogu da se prijave i besplatno učestvuju  na pet različitih letnjih škola unutar Circle U. alijanse.

.

Prezentacija stipendija za studije u inostranstvu

Nemestic Studio će u petak, 8. aprila u coworking centru Smart Office u Beogradu (Kneza Mihajla 33) predstaviti aktuelne konkurse…

.

Ruska kulturna scena u Novom Sadu sve jača

U poslednjih nekoliko godina, posebno od kako je počeo rat u Ukrajini, na ulicama sve češće može da se čuje…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo