...
TRENUTNO11:00 - 12:00Radio Grafiti

Društvo / Obrazovanje

Srednjoškolci u preduzetničkom svetu

01.12.2015.

Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama "Poslovni izazov" biće održano u četvrtak 3. decembra, u sali Ribarac na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu.

.

Takmičenje će okupiti 100 učenika iz srednjih škola širom Vojvodine, kojima će biti postavljen "izazov" odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć poslovnih volontera, 20 timova sastavljenih od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu, a pobednici na nacionalnom nivou će u aprilu 2016. u Zagrebu učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje "Poslovni izazov" pokrenuto je sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

U toku školske godine na četiri regionalna Poslovna izazova (u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

Na takmičenju u Novom Sadu učestvovaće srednjoškolci i srednjoškolke Poljoprivredne škole iz Bačke Topole, Srednje škole iz Novog Bečeja, Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin", Medicinske škole "7. april", Računarske gimnazije "Smart", Tehničke škole "Pavle Savić" i Srednje stučne škole "Mileva Marić Ajnštajn" iz Novog Sada, Poljoprivredne škole iz Futoga, Srednje poljoprivredno-prehrambene škole iz Rume, Srednje ekonomske škole i Srednje poljoprivredno prehrambene škole iz Sombora, Karlovačke gimnazije iz Sremskih Karlovaca, Ekonomske škole i Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice, Školskog centra "Nikola Tesla" iz Vršca i Hemijsko prehrambene i tekstilne škole "Uroš Predić" iz Zrenjanina.

Takmičenje "Poslovni izazov" realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Ministarstvo omladine i sporte Republike Srbije.

Više o programu može se pronaći ovde.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Šta nakon srednje škole?

Tempus fondacija organizuje vebinar za srednjoškolce pod nazivom "Šta nakon srednje škole - koraci u izboru studijskog programa".

.

Kreativno druženje kroz radionice i muziku

Ekipa srednjoškolaca iz muzičke škole "Isidor Bajić" odlučila je da u svojoj školi organizuje druženje sa vršnjacima iz drugih gradova,…

.

Dan otvorenih vrata na Filozofskom fakultetu

Filozofski fakultet u Novom Sadu u subotu, 16. marta organizuje prolećni Dan otvorenih vrata. Učenici srednjih škola mogu da se…

.

Nagradni video konkurs za srednjoškolce

Delegacija Evropske unije i ove godine organizuje nagradni video konkurs "Evropa i ja" za srednjoškolce, koji je otvoren do 1.…

.

Hakaton za srednjoškolce

Udruženje studenata informatike FONIS šesti put organizuje programersko takmičenje, Hakaton za srednjoškolce, 9. i 10. decembra 2023. godine. Takmičenje je…

.

Mentorski program za buduće IT stručnjake

Inicijativa Digitalna Srbija organizuje mentorski program za učenike završnih godina srednjih škola. Karijera 4.0 je mentorski program koji povezuje srednjoškolce sa…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo