...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Srednjoškolci prijavite se za Petnicu 2019.

20.11.2018.

Istraživačka stanica Petnicа raspisala je konkurs za prijavljivanje za programe u 2019. godini. Konkurs je namenjen svim srednjoškolcima koje interesuju prirodne, društvene ili tehničke nauke.

.

Istraživačka stanica Petnica već 36 godina uspešno radi na obrazovanju mladih generacija koje se zanimaju za oblasti poput astronomije, fizike, elektronike, računarstva, matematike, biologije, hemije, geologije, medicine, sociologije, antropologije, psihologije, istorije, lingvistike, arheologije i grafičkog dizajna.

U obrazovnim aktivnostima Petnice učestvuje više od 800 stručnih saradnika, koji dolaze sa brojnih fakulteta ili naučnih instituta, a najveći deo njih jesu bivši polaznici petničkih programa. Oni u svojstvu gostujućih predavača, mentora ili savetnika kreiraju i realizuju različite kurseve i kampove.

Prijavljivanje za programe traje do ponedeljka 26. novembra, a sve detalje o načinu prijave možete pronaći ovde. Iako je najveći broj petničkih kurseva, kampova ili seminara dizajniran za srednjoškolce, postoji i dosta aktivnosti namenjenih nastavnicima i studentima.

petnica jpg

Nakon procesa izbora, polaznici će imati priliku da svoje prve korake u nauci naprave uz najmoderniju profesionalnu naučnu opremu. Laboratorije i kabineti u Petnici su multifunkcionalne, fleksibilne i omogućavaju mladima da dožive iskustvo naučnog istraživanja na realnim problemima. Petnička naučna biblioteka sadrži više od 50.000 knjiga i časopisa i desetine hiljada elektronskih publikacija.  

Svake godine više od 2.000 učenika učestvuje na oko 150 raznovrsnih programa u Petnici. Ova ustanova stekla je veliki ugled zahvaljujući inovativnim metodama rada, kao i izvanrednim rezultatima u otkrivanju mladih talenata i podršci njihovom kvalitetnijem obrazovanju i razvoju.

Možda te još zanima:

.

Javnost pita gde su kazne za trovače životinja

Javnost još čeka toksikološki nalaz posle obdukcije psa Laze koji je otrovan pre dve nedelje na Telepu, u Novom Sadu.…

.

Jedina zaštita koju radnici imaju je u brojnosti i kolektivu

Neke od prvaih asocijacija na Prvi maj su odmor, roštiljanje, zabava, mamurluk koji će doći sutradan, priroda i provođenje vremena…

.

Uhvati film traži volontere

Međunarodni filmski festival Uhvati film traži volontere/ke za poslove prevođenja. Svi koji imaju odlično znanje engleskog ili drugog stranog jezika…

.

Naredne dve do tri godine su ključne - za spas planete

Opšte je pravilo da ako od malih mogu deci nešto govorite, oni će te informacije lako usvojiti i stečeno znanje…

.

Planinarenje nije turizam

Davne 1986. godine grupa Queen je napravila moćnu baladu koja postavlja večito pitanje "Who wants to live forever" za poznati…

.

Posao uz studiranje, balansiranje između obaveza

Život studenata može u nekim situacijama da predstavljai luksuz i postane izazovan, a nekako se smatra obaveznim da roditelji podrže…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo