...
TRENUTNO00:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Društvo / Obrazovanje

Srednja tehnička u Somboru dobar izbor

20.03.2015.

Srednja tehnička škola u Somboru jedna je od škola u Vojvodini koja se ističe pre svega po zalaganju za stvaranje savremene nastave, učestvovanju u projektima i podrškom uspešnim učenicima. Direktor Janoš Horvat je zadovoljan uspesima koje njegovi učenici postižu, a najviše ističe to što ova škola daje odličnu podlogu za fakultet.

 

.

Foto: Zgrada Srednje tehničke škole u Somboru

“Mislim da jako dobro radimo jer svi naši učenici bez ikakvih problema polažu prijemne. Tu su i aktuelni smerovi, elektrotehničari računara pre svega, i najnoviji smer koji školuje mehatroničare. Oni bez problema kasnije upisuju fakultete u Novom Sadu i Beogradu”, ispričao je Horvat za O radio.

Ova škola ima 800 učenika u tri zgrade, a mogu se pohvaliti i različitim radionicama i događajima, gde su između ostalih i radionica o reproduktivnom zdravlju, potom program namenjen zaštiti životne sredine, ali direktor pre svih ističe robotičarsku radionicu i model robotičke ruke koju su učenici uspešno osmislili.

“Njih moram zaista da pohvalim jer su dostigli neverovatne uspehe na “Tesla festu”, nakon čega su i dobili poziv da učestvuju na Sajmu inovacija u Moskvi”, rekao je Horvat.

Pored učenika, pohvaljeni su i profesori, pa je tako profesorka književnosti Snežana Klepić dobila nagradu Pokrajine za najboljeg profesora. Ipak, ono što fali ovoj školi kako bi bila još uspešnija jeste zgrada prilagođena potrebama učenika. Najveći problem, kako kažu, pojavio se u sali za fizičko, gde postoje kancerogene materije.

Kako direktor navodi, u pitanju je isteklo građevinsko rešenje u kojem su se koristili materijali sa azbestom. A kako je sada to već dotrajalo i raspada se, kancerogene materije su izraženije. On se ipak nada skorijem renoviranju fiskulturne sale.

To što se nalaze na severu Vojvodine iskoristili su za prekograničnu saradnju sa nekoliko škola u Mađarskoj. Zajedno sa njima rade na evropskim projektima na ojima su dobili novac za određene tehnologije. Direktor, međutim, naglašava da su sami učenici ipak najveći uspeh ove škole. 

Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

Mladi robotičari uspešni u Moskvi

Uprkos tome što ih je odlazak u Moskvu koštao višemesečne borbe, nerviranja i strepnje da li će sakupiti novac za…

.

Seksualno neznanje

   Internet i mnoštvo informacija koje tamo možete pronaći učinili su da mladi uopšte nemaju potrebe da se na bilo…

.

Robotičari iz Sombora ne odustaju od Moskve

   Uspešnim učenicima Srednje tehničke škole u Somboru fali još 150 hiljada dinara kako bi se našli na čuvenom Sajmu…

.

Prvo diksilend veče uličnih svirača u Somboru

Zagrevanje za ovogodišnji 19. Festival uličnih svirača - Gradić fest počinje u Somboru. Prvo diksilend veče uličnih svirača biće održano…

.

Nadav Dagon: Muzika za globalno pleme

Nadav Dagon je momak koga smo upoznali na ovogodišnjem Terminal festivalu u Somboru. Publici se predstavio u najboljem mogućem svetlu,…

.

Nneka: Ljubav nakon bunta

Soul, hip-hop i reggae propovednica, te naslednica Laurin Hill i Erykah Badu, Nneka bila je najveće ime ovogodišnjeg Terminal festa…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:20 Tehnologija

Anketa

Da li ste se vakcinisali?

Oradio logo