...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Sopstvenim putem do liderstva

02.11.2022.

Tokom novembra, u pet gradova Srbije biće održana konferencija Novi lideri (New Leaders Conference) koja je projekat međunarodne studentske organizacije AIESEC. Cilj konferencije je da podstakne mlade da razvijaju svoje liderske veštine i naprave prvi korak ka kreiranju pozitivnih promena u društvu. Namenjena je onima koji imaju između 18 i 30 godina, a učešće je besplatno.

.

Konferencija Novi lideri biće održana u 9. novembra u Subotici, 10. u Novom Sadu, 17. u Nišu, 19. u Kragujevcu i 24. i 25. novembra u Beogradu. PR konferencije Elena Radić kaže da prilikom prijave mladi biraju jedan od četiri ponuđena treka: marketing, prodaja, projektni menadžment i ljudski resursi. Prema njenim rečima, na ovoj konferenciji učesnike očekuje mnoštvo inspirativnih govornika sa cijem da mlade motivišu za rad i učenje.

"Ono što bi mladim ljudima najviše koristilo od same konferencije jeste networking time, koji se dešava sa kompanijama koje vode trekove. Tu će imati priliku da imaju networking sa kompanijama, te da ostvare kontakte, pričaju o profesijama, više se informišu o svojim strukama i iskoriste te kontakte za sebe u budućnosti", kaže Elena.

Na konferenciji u Beogradu, među ostalima, govoriće televizijska voditeljka Kristina Radenković i blogerka Jovana Kvržić. One pozivaju mlade da se prijave i ističu da je za svaki uspeh prvenstveno važna vera u sebe.

"Išla sam na razne konferencije i događaje koji nisu bili u vezi sa mojim poslom, ali su se ispostavili vrlo korisnim jer su postali deo mog posla. Čuti nešto novo, čuti različita mišljenja, mislim da je to dragoceno za svakoga", ističe Kristina.

"Zamisao mog govora jeste da prenesem mladima da ništa nije nemoguće. Da ne moraju da se osvrću samo na svoje formalno obrazovanje, već da je i ono što nauče van nastavnih aktivnosti veoma bitno", objašnjava Jovana.

novi lideri png

Jedan od govornika na konferenciji u Novom Sadu biće menadžer u turizmu Tiago Fereira (Thiago Ferreira), koji će, kako kaže, preneti malo svog znanja koje je stekao u proteklih deset godina boravka u našoj zemlji. On objašnjava da mu je cilj da motiviše mlade ljude da ostvare svoje snove upravo u Srbiji, kao što je on to učinio.

"Prosto je to šansa da mladi vide nešto što ne mogu da čuji i vide svaki dan, a to su pozitivne i istinite priče ljudi koji su u Srbiji uspeli. Da izađu svoje zone komfora i da pokrenu nešto, pa da time malo promene svoj svet i svet drugih u zajednici", kaže Tiago.

Konferencija je usmerena ka onima koji traže svoj karijerni put, dodaje PR događaja Elena Radić.

"Jedinstveno za konferenciju jeste tema 'Shape your way, beyond the regular'. To je nešto što je nama bio cilj, to jest, da neko napravi svoj put do liderstva", naglašava Elena.

Kako najavljuju organizatori, prijave će biti zatvarane kako se bliži datum konferencija. Prijavu možete izvršiti popunjavanjem forme.

D. Predin

Tagovi

Možda te još zanima:

.

New Leaders konferencija

Studentska organizacija AIESEC organizuje New Leaders Conference u pet gradova u Srbiji. Tema ovogodišnje konferencije je "Autentično liderstvo - početak…

.

Program podrške za održive ideje mladih preduzetnika

Smart kolektiv uputio je poziv mladim preduzetnicima koji imaju između 18 i 35 godina, a koji razvijaju održiva rešenja za…

.

Konferencija "Novi lideri" za sve koje žele da uče i rade na sebi

Konferencija Novi lideri biće održana 27. i 28. novembra. Namenjena je mladim ljudima koji žele da uče, rade na sebi,…

.

Mladi lideri - konkurs za program zapošljavanja

Kompanija Delta Holding otvorila je konkurs za jubilarnu desetu generaciju učesnika programa Mladi lideri, kompanijskog programa za zapošljavanje apsolvenata ili…

.

Istražite mogućnosti koje mladima nudi AIESEC

Međunarodna organizacija koja okuplja mlade koji žele da razviju svoj liderski potencijal AIESEC organizuje info dan 16. novembra na Ekonomskom…

.

Blokada Filozofskog fakulteta se nastavlja, profesori ne žele da napuste zgradu

Blokada Filozofskog fakulteta u Novom Sadu se nastavlja, nakon neuspšenih pregovora sa policijom. U zgradi se osim predstavnika Studentskog parlamenta…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo