...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

23.06.2019.

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Ponedeljak, 24. jun

Prvo izdanje CK13 umetničkog kviza biće održano u ponedeljak, 24. juna u letnjoj bašti Crne kuće, sa početkom od 20h. Učešće u kvizu je besplatno, a prva tri tima biće simbolično nagrađena. Kako kažu organizatori, pitanja je pripremio vrstan tim znalkinja i znalaca iz oblasti muzike, filma, književnosti (stripa) i slikarstva. Svoju ekipu možete prijaviti slanjem poruke na FB stranicu (navesti ime ekipe i broj članova). Ukoliko nemate ekipu, bez brige, možete biti spojeni u neku na licu mesta.

Utorak, 25. jun

Promocija "Samo Vas gledam" mape sa 12 postera – karikatura Dušana Petričića iz rubrike Kibicfenster i druženje sa autorom i gostima biće održano u Novom Sadu u CK 13 (Crna kuća) u utorak 25. juna od 20 sati.

Promociji će prisustvovati i gosti: Dušan Petričić, autor i karikaturista, Dr Dušan Teodorović, profesor i akademik, Dragoljub Draža Petrović, novinar Danasa, Želimir Žilnik, reditelj, Mikloš Biro, profesor, Teofil Pančić, pisac i novinar Nedeljnika Vreme, Sandra Petrušić, novinarka NIN-a.

Sreda, 26. jun

"Polugodišnji" Klabing tj. sastanak će se održati 26. juna 2019. u Crnoj kući sa početkom od 18 časova. Kako su naveli organizatori, za ovaj sastanak unapred je odabrana nešto obiminija knjiga, u ovom slučaju serijal grafičkih novela.

Otvorena kuhinja CK13 vas poziva na benefit vegansku večeru za SPANS. Pridružite se pripremi od 16 časova ili dođite na Zajedničku vegansku večeru u 20č. Prikupljene donacije ovoga puta usmeravaju se na Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad-SPANS kao podrška i pomoć u njihovom radu s nezbrinutim životinjama.

Zajednička veganska večera je društveni događaj namenjen svima koji žele da probaju raznolika veganska jela, da se priključe zajedničkoj pripremi veganske hrane, da saznaju više o veganstvu, susretnu se i razgovaraju sa ljudima sa kojima će sesti za isti sto.

Drugo izvođenje predstave "Lepak za Budale", na osnovu dela francuskog pisca Remona Kenoa. odigraće se u KC Labu sa početkom u 20 časova. "Predstava "Lepak za budale" je prva predstava pozorišne trupe "Kreft". Ovaj projekat je nastao na osnovu dela "Stilske vežbe" francuskog pisca Remona Kenoa, ali su autori adaptirali delo kako bi bilo bliže njima, kao i publici. Osnovna ideja predstave jeste prikazivanje jedne priče na više različitih načina, prateći stereotipe današnjeg vremena koji su svima poznati. Ulaz se naplaćuje 150 dinara.

Knjiga Dragoslava Čupića "Omfalion ili pesme božanskog lakrdijaša" biće predstavljena 26. juna, u 19h, u knjižari Bulevar Books. Zbirka priča "Omfalion ili pesme božanskog lakrdijaša" napisana je na granici lirskog diskursa i narativnog kazivanja. Primetna su oneobičavanja jezika, sa prepoznatljivim uticajem moderne poezije.

Četvrtak, 27. jun

Nakon nedavne izložbe u Gradskoj biblioteci u okviru Noći muzeja, Sonja Simeonović se vraća u CK da nam pokaže svoju novu kolekciju handmade šešira. Uz podršku njene ekipe i posetilaca očekujte prijatnu i opuštenu atmosferu, a možda i vi prošetate neki šešir po svom izboru, što da ne?

U domu b-612 biće odigrana, kako su napisali u opisu događaja, stend up komedija "Biti Stanoje".

"Peđa je dete glumac. Slavan je od pre nego što je postao punoletan.  Svi su na tome nešto zaradili: bio je ‘Bijelo roblje’, platio je školarinu Antimediji... plaća školarinu i sada  i tako dalje... Ljudi ga cimaju da se slika sa njima, samo da bi zaradio lajkove... a on ni ove godine nema para da ode na more... Tako je došao na ideju da sam nešto zaradi na svojoj slavi. I eto... odlučio se za stend up. Pikantantna tezga, puna eksplicitnih sadržaja, privatnih fora, tabloidnih gluposti  i smeha do suza ... skoro pa rijaliti u kom će najšira publika saznati kako je to biti Stanoje. "

Neformalna grupa "Zelenaši" koju čine volonteri i volonterke KCLab-a je kroz projekat "LOKOMOTIVA 2019" odlučila da sprovede zanimljiv program ekološke edukacije. Ovo dešavanje biće otvoreno sa interaktivnim predavanjem i diskusijom od 15.00h u dvorištu Kulturnog Centra LAB.

Nakon toga, započeće zajedničko uređivanje bašte Laba, sadnja već pripremljenih biljaka, pravljenje kućica/hranilica za ptice i prikupljanje materijala za zakopavanje vremenske kapsule u koju će svi prisutni imati mogućnost da ostave svoj trag za narednu generaciju.

Prva u nizu Live Stream žurki u Kulturni Centar LAB ovog leta biće održana striktno od 20.00 do 01.00, pa organizatori mole sve da dođu na vreme. Ovog puta dolaze: Stoilku, Nemax, W. aka Wizard. Ulaz se naplaćuje 100 dinara.

Predstavljanje prve zbirke pesama Aleksandra Đokovića "Sve biće u redu" biće održano 27. juna, u 19h, u knjižari Bulevar Books.U igri reči u samom naslovu knjige, Sve biće u redu, koji je omaž istoimenoj pesmi alternativnog rok sastava Nežni Dalibor, krije se najmanji zajednički sadržalac Aleksandrove poezije: zaokupljenost svetom koji ga okružuje, (sofisticirani) bunt i rezigniranost koji ga prelamaju, poente koje nisu ništa drugo do skriveni, zamaskirani znak pitanja u kolotečini buke i besa, kako objašnjava urednik ove zbirke Srđan Čeperković aka Herman Štern.

U četvrtak, 27.juna, s početkom u 19 časova centar Praktika i psihološki sajt Praktika.rs nastavljaju sa ciklusom mesečnih interaktivnih tribina na već poznatoj lokaciji - Kulturna stanica Eđšeg u Ulici Antona Čehova broj 4 u Novom Sadu. Ovaj put tema je "Kako da se ne blokiramo panikom?"

Petak, 28. jun

CK13 vas poziva na projekciju dokumentarnog filma “Sarajevo rewind 2014>1914” koja će se održati 28. juna od 19 časova. Jedan od autora ovog dokumentarnog filma je italijanski istoričar Erik Gobeti, koji će prisustvovati projekciji i odgovarati na pitanja zainteresovanih. Razgovor će biti na našem jeziku koji autor odlično poznaje i govori. Film predstavlja puteve kojima su prolazili glavni akteri Sarajevskog atenata - Gavrilo Princip iz Beograda i Franc Ferdinand iz Beča. Dva putovanja po današnjoj Evropi kroz granice, priče, sećanja. U stalnom dijalogu između prošlosti i sadašnjosti, kafanskih priča i intrevjua sa istoričarima, na površinu izlaze konflikti identita, suprostavljena sećanja, aktuelni kompleksni odnosi između nacija, nacionalizam i nadnacionalne političke realnosti više nacija.

Brainswitch nastupiće u domu b-612 sa početkom od 21.30 časova.Ovaj bend svira već 9 godina. Prvi album "And The World Will Sleep" izdali su 2015. godine. Muzika benda Brainswitch mogla bi se opisati kao fuzija post-metala i grunge-a sa dosta melanholičnih melodija uzburkanih energičnim rifovima. Live nastupi su obično praćeni vizualnim interpretacijama. Iza sebe imaju mnoštvo nastupa, a neki od značajnijih su bili koncerti sa američkim bendovima Rosetta i Jucifer i nastup na Exit Festivalu 2016. godine. Trenutno su u završnoj fazi produkcije drugog albuma  s kojeg će materijal  predstaviti i na ovom nastupu.

Još jedan urbano kulturni dogadjaj u STREETWISE stilu uz podršku KC Laba. Svi ljubitelji street arta, extremnih sportova, plesa i muzike imaju priliku da 28. juna od 16 časova da posete dešavanje, kao i svi oni koji se bave promocijom istih ili sličnih aspekata urbane subkulture, a traže prostor da se izraze i iskažu.

Elektro super-grupa 'Minilinija'  nastupiće u Bulevar buksu od 21.30. Članovi benda su: Dejan Vučetić Vuča (Darwood Dub), Vladimir Đorđević Vlaca (Lira vega, Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar), Boris Mladenović Bomla (Jarboli, Veliki Prezir, Škrtice) i Radan Đorđević Rahmanee, kultni DJ i poznati muzički producent. Ulaz na koncert je 600 dinara.

Urban Latin & RnB je žurka na kojoj ne možete da odolite da ne igrate održaće se u  Firchie Think Tank Studio od 22 časova. Rosalia, J Balvin, Sean Paul su samo neki od izvođača čiju muziku možete da čujete na ovoj  žurci, a Vanjanja svojim muzičkim odabirom Vas vešto vozi kroz ovu priču do ranog jutra.

Očekujemo vas u petak, 28. juna u 18č u Kulturnoj stanici Eđšeg. Tema ovog Petka je "Mindfulness i meditacija" - šta jeste, a šta nije majndfulnes; šta jeste, a šta nije meditacija; čemu služe i kako ih odgovorno praktikovati.... Na ova i ostala pitanja koja imate nastojaće da odgovori Olivera Sekulić-Bartoš.

Subota, 29. jun

Crna kuća poziva na svirku dva ukrajinska benda: Sex Blender i Pree Tone. Duge, seizmične kompozicije, ispunjene gitarskim pasažima i motoričnim ritmovima - za ljubitelje nojza, drona, šugejza, stonera, psihodelije i kraut roka. Oba benda nastupaju na kultnom MOUNT of ARTAN festivalu dan ranije tako da će svi oni koji nisu u mogućnosti da posete festival čuti predstavnike ukrajinske andergraund scene 29. juna u CK13. Cena karte za ovaj koncert biće 300 dinara. Početak od 21 sat.

Wavelet i Frakhtal nastupiće u domu b-612 sa početkom od 21 čas. Wavelet je petočlani bend iz Novog Sada, nastao krajem 2017. Njihova muzika je spoj prog-a, pop-a, grunge-a i metala sa rock osnovom. Objavili su demo "Mirrors" i trenutno rade na svom prvom albumu. Ovo je njihova prva svirka. Frakhtal je mladi instrumentalni trio iz Novog Sada. Ulaz - dobrovoljna donacija.

Krajem juna vas očekuje još jedno izdanje Guilty Pleasure žurke, na otvorenom od 22 časova u Borisovom ateljeu. Ulaz se plaća 300 dinara.

Ako želite da pevamo i skačemo uz najbolje najveće 80's hitove dođite u Firchie Think Tank Studio od 22 časa. Strani hitovi, žanrovski neograničeno, a za vrhunsku atmosferu na žurci je zadužen DJ Marko Marković.

YARD SALE (part I) NAJLON after PARTY od 10h održaće se u SoulPeddler-u.

Sedmi NS Market organizuje se u Kulturnoj stanici "Eđšeg" pod sloganom "Fantaziranje 2".  Novi susret najavljen je za u subotu, 29. jun 2019. godine, ovoga puta u letnjem terminu od 17 do 22 časa. 

Nedelja, 30. jun

Atipik Matinee biće održan u KC Labu od 17. časova. Francusko-srpska veza se nastavlja. Ovog puta u goste nam dolazi Sen10za, mladi dj iz Francuske, trenutno stacioniran u Hanoju, gde je i započeo svoju karijeru. Očekujte disko, esid, haus i poneku opskurniju muziku. Kao dj podrška biće evil twins Teodora Van Context & Techa. Umetnine nam donose Vladimir Tucakov, Igor Balać i Dragana Dubljević. Expect the unexpected!

U 20 časova nastupiće kamerni hor "Viva Musica" u Kulturnoj stanici Eđšeg. Hor dolazi  iz Poljske, iz mesta Suwałki. Hor broji oko 40 članova, koji su pripremili zanimljiv repertoar: kompozicije poljskih kompozitora: Stanislav Monjusko, Marian Sawa, Mikołaj Zieleński, finskog kompozitora Jaakko Mäntyjärvi i turskog kompozitora Ismaila Sezena, ali i afričke duhovne pesme i pesme zabavnog karaktera.  Ulaz je slobodan, a ovakav nastup sigurno nećete želeti da propustite.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo